CWC isännöi toukokuussa sekä eurooppalaista että suomalais-japanilaista tietoliikennefoorumia

Smartcom-workshop 16.-17.5.2016 ja EUROPEAN WIRELESS 2016 –konferenssi 18.-20.5.2016 kokoavat laajasti erityisesti 5G-aihealueen kärkiasiantuntijoita ja tarjoavat suomalaisille ja varsinkin Oulun alueella toimiville tietoliikennealan teollisuus- ja tutkimusyhteisöille ja muille aiheesta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua keskusteluun, solmia kansainvälisiä kontakteja ja olla mukana muokkaamassa 5G-teknologioiden tulevaisuutta. Ilmoittautuminen molempiin tapahtumiin on käynnissä parhaillaan.

European Wireless (EW) on vuosittainen kansainvälinen langattoman tietoliikennetekniikan tieteellinen konferenssi. Järjestyksessään 22. EW -konferenssin pitopaikkana on Lapland Hotel Oulu.

Pääpuhujina ovat Dominic o’Brien Oxfordin yliopistosta ja Dr. Harish Viswanathan Nokia Bell Labsista.

Tapahtumassa tullaan kuulemaan yli 70 tieteellistä esitelmää. Lisäksi konferenssin tarjontaan kuuluvat 5G-aiheinen demosessio, viisi työpajaa ja viisi lyhytkurssia.

Konferenssivieraat pääsevät myös Oulun kaupungin vieraiksi kaupungintalolle ja nauttimaan konferenssi-illallista Teatteriravintola Vänmannissa. Illallisen jatkot pidetään live-musiikin säestyksellä torinrannan Ravintola Tervasoihdussa.

5G-kehityksen keskiössä

European Wireless -tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1995 alkaen ja se on vakiinnuttanut asemansa tietoliikenneasiantuntijoiden eurooppalaisena foorumina.  Isännöidessään yhtä alan johtavista konferensseista Oulu saa erinomaista kansainvälistä näkyvyyttä langattoman tietoliikenteen laaja-alaisena osaamiskeskittymänä.

EW 2016:n kansainvälisen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana toimii professori Marcos Katz CWC:stä.

- Konferenssissa tulee vahvasti olemaan esillä Oulussa tehtävä huipputason 5G-tutkimus. EW 2016 on foorumi, joka edistää Ouluun rakenteilla olevaa 5G-testiverkkoa ja muita tulevan sukupolven verkkoihin liittyviä kehitysprojekteja, kertoo Katz, jonka aktiivisuuden kongressijärjestäjänä Business Oulu huomioi vuonna 2015 Pro Congress Finland –palkintoehdokkuudella.

Oulua edeltävä konferenssi pidettiin Budapestissä ja aikaisempia EW-isäntiä ovat olleet mm. Barcelona, Wien, Pariisi, Praha ja Ateena. Pohjoismaissa European Wireless on järjestetty vain kerran aiemmin, Tanskan Aalborgissa vuonna 2009.

Konferensseja kaksittain

Samaisella viikolla CWC toimii myös toisen kansainvälisen tapahtuman isäntänä.  Japani-Suomi-yhteistyönä järjestettävän SmartCom 2016 –workshopin Oulun yhteyshenkilö yliopistotutkija Janne Lehtomäki CWC:stä kertoo, miksi tapahtumat haluttiin pitää peräkkäin:

-SmartCom ja EW 2016 mahdollistavat osallistumisen kahteen kansainväliseen tietoliikennealan tapahtumaan samalla viikolla. Tämä tuo Ouluun suuren joukon korkeatasoisia vierailijoita niin yrityksistä kuin tutkimuslaitoksistakin.

SMARTCOM on yli 30 000-jäsenisen japanilaisen ICT-alan järjestön IEICE:n (Institute of Electronics, Information and Communication Engineers, http://www.ieice.org) yhteistyökumppaneineen järjestämä kansainvälinen langattoman tietoliikennetekniikan tieteellinen workshop. Tapahtuma järjestetään vuorovuosin Japanissa ja Japanin ulkopuolella. Edellisen Japanin ulkopuolelle järjestetyn workshopin pitopaikkana oli Singapore vuonna 2014.

SmartCom-tapahtuma järjestetään Lasaretissa 16.-17.5.2016. Kahden päivän osallistumismaksu on € 164 sisältäen illallisen.

Viimeksi päivitetty: 15.4.2016