Kesätyösetelipaikat kiinnostivat koululaisia

Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta palkkaa viisitoista 15-17-vuotiasta koululaista kesätyösetelillä kesätöihin kahdeksi viikoksi 6.-18.6.2016.

Haku avautui ja sulkeutui 27.4. Hakemuksia tuli runsaasti. Kesätyöpaikan saaneille ilmoitetaan valinnasta sähköpostilla 13.5. mennessä.

Kesätyöseteliläisten tehtävänä on rakentaa vuorovaikutteinen robotti.

Työaika on kuusi tuntia päivässä maanantaista perjantaihin.

Työ tehdään Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella. Pääasiallinen työpaikka on uusi digitaalisen valmistuksen työpaja FabLab

Kesätöiden sisältö on yhdistelmä mm. seuraavista teemoista:
- elektroniikan piirikaavio- ja piirilevysuunnittelua,
- piirilevyn valmistusta ja kokoonpanoa,
- antureiden ja moottoreiden liittämistä elektroniikkaan,
- mikrokontrollerin ohjelmointia,
- 3D-suunnittelua ja 3D-tulostamista.

Työssä oppii käyttämään tietokoneavusteisen suunnittelun työkaluja (CAD). Työ tehdään ryhmätyönä.

Aikaisempaa kokemusta elektroniikasta tai tietotekniikasta ei tarvita, mutta kiinnostus matematiikkaan ja fysiikkaan katsotaan eduksi. Etusija
annetaan lukioon pyrkiville tai jo lukiota käyville henkilöille.

Kesätyöprojektin ohjaajat ovat DI-opiskelijoita, tohtorikoulutettavia, tutkijatohtoreita ja professoreja.

Viimeksi päivitetty: 27.4.2016