Oulun ICT-ala kampanjoi verkkopelitapahtuma Vectoramassa 9.-12.6.

Vectoraman ajaksi Oulun jäähalliin rakennetaan nuorille suunnattu oheistapahtuma, johon on helppo tulla pistäytymään ja viettämään aikaa pelaamisen lomassa.

Verkkopelitapahtuman osallistujat ja vieraat pääsevät kokeilemaan 3D-printtausta, robotteja, virtuaalitodellisuutta ja muita digisovelluksia Choose ICT-showroomissa.

Choose ICT -loungessa on mahdollisuus viettää lepohetki ja nauttia smoothieta, hedelmiä ja popcorneja.

Isäntinä ja emäntinä toimii asiantuntijoita Oulun seudun ICT-yrityksistä sekä Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkekoulun ICT-alan opiskelijoita, joiden kanssa voi keskustella alan uranäkymistä ja koulutusvaihtoehdoista.

Vectorama on vuosittain Oulussa pidettävä verkkopelitapahtuma, jonka pääkohderyhmänä ovat nuoret. Järjestäjien ennakkoarvion mukaan Pohjois-Suomen suurimmat lanit keräävät tänä vuonna paikalle jopa tuhat tietokonepelaajaa ja muuta kävijää. Pelit ovat käynnissä torstaista 9.6. sunnuntaihin 12.6. saakka. Tapahtumassa on avoimet ovet vierailijoille perjantaina 10.6. ja lauantaina 11.6. kello 14-20.

ICT-työvoimapula uhkaa Oulun seudulla

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta on aktiivisesti mukana yhteistyössä, joka pyrkii tekemään ICT-alaa tutuksi nuorille ja lisäämään alan vetovoimaa.

Choose ICT -kampanjan tarkoituksena on herättää kiinnostus ICT-alaan jo kouluiässä lisäämällä nuorten ja opettajien tietoisuutta ICT-alasta, opiskelumahdollisuuksista sekä ura- ja työllisyysnäkymistä.

Yritysten aloitteesta käynnistynyttä vetovoimatyötä koordinoi BusinessOulu ja Oulun ICT-alan yrityksistä mukana ovat jo mm. Ericsson, Nokia, Mediatek, Bittium, Nordea, OP, Codenex, F-Secure, Ludocraft ja Cyberlightning. Oulun yliopiston lisäksi aktiivisena oppilaitostoimijana on OAMK.

Kampanjan taustalla ovat laskelmat, joiden mukaan Oulun seudulla tarvitaan seuraavan 10-15 vuoden aikana 7 000 uutta ICT-osaajaa. Osaavan työvöiman tarve tulee kasvamaan merkittävästi, kun noin puolet Oulun seudun 13 000 ICT-asiantuntijasta jää eläkkeelle vuoteen 2030 mennessä.

Business Oulun tiedote Choose ICT -kampanjan käynnistymisestä

Business Oulun tiedote nuorille tarjottavista harjoittelupaikoista

Business Oulun tiedote opettajien ja opojen vierailusta teknologiakylässä

Forum24:n juttu Vectoramasta 7.6.2016