Digitaalisen valmistuksen perusteet -kurssi

Maanantai, maaliskuu 13, 2017 - Perjantai, toukokuu 12, 2017

Paikka: FabLab Oulu, Oulun yliopiston Linnanmaan kampus

Digitaalisen valmistuksen perusteet -kurssille ovat tervetulleita myös lukiolaiset ja yläkoululaiset.

Kurssille voi hakea 10.3. saakka.

Kurssilla rakennetaan interaktiivinen robotti, jossa liitetään yhteen mekaniikkaa, elektroniikkaa ja ohjelmointia Fab Labin työkaluja ja laitteita käyttäen.

Kurssilla opitaan

• mekaanisten komponenttien suunnittelua 3D-mallinnusohjelmalla,
  • käyttämään mekaanisia komponentteja yhdessä antureiden ja toimilaitteiden kanssa fyysisen laitteen (robotti) toteutuksessa
  • ohjelmoimaan robottia, jotta se kykenee olemaan vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa.

Kurssilla työskennellään pienissä ryhmissä.

Kurssilla sovelletaan projektioppimista yhdistettynä kuuteen käytännönläheiseen pienryhmäluentoon, joilla kerrotaan suunnittelun perusperiaatteet ja ohjenuorat.

Kurssi on erinomainen johdanto digitaaliseen valmistukseen ja tietokonetekniikkaan, ja niihin liittyviin aloihin. Kurssi myös tutustuttaa opiskelijat Oulun yliopiston Fab Labin monipuolisiin digitaalisiin pikavalmistusprosesseihin.

Kurssin opettajat ovat opiskelijoita, tohtorikoulutettavia, tutkijatohtoreita ja professoreja.

Kurssin suorittaminen lisää opiskelijan ammatillista pätevyyttä. Kurssin viidellä opintopisteellä voi täydentää mitä yliopiston tutkinto-ohjelmia.

5 opintopistettä vastaa noin 135 tunnin työskentelyä, ja sisältää 12 tuntia lähityöskentelyä (pienryhmäluennot) ja 123 tuntia itsenäistä työskentelyä mukaan lukien työskentely Fab Labissa.

Pienryhmäluennot pyritään järjestämään klo 16 jälkeen.

Hakeminen: https://weboodi.oulu.fi
Lisätiedot: antti.mantyniemi(ÄT)oulu.fi

Hakuaika päättyy 10.03.2017.

Fab Lab Oulu on digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila, fabrication laboratory, joka
noudattaa MIT:ssä Yhdysvalloissa kehitettyä avoimen innovoinnin konseptia. Fab Labissa on mahdollista suunnitella oma tuote tai laite alusta loppuun. Käytettävänä on mm. kolme
3D-tulostinta, laserleikkuri, vinyylileikkuri, tarkkuusjyrsin, elektroniikkalaitteiden rakentelupisteitä sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistoja. Konseptin mukaan osa tilan käyttöajoista on kenen tahansa varattavissa. Fab Lab Oulu sijaitsee Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksen tiloissa
TF 132-135, sisäänkäynti 2T, Erkki Koiso-Kanttilan katu 3.

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin