Erasmusvaihto


 

  • Kuka voi hakea Erasmusvaihtoon? Aktiivinen, vähintään 2. vuoden opiskelija. Opintopistemäärä, keskiarvo ja kieliopinnot huomioidaan hakijoita arvioidessa.
  • Minne? Lukuisia partnereita useimmissa Euroopan maissa. Löydät tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan Erasmus+ partneriyliopistot SoleMove -järjestelmästä (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback).
  • Check the Globe!

  • Miksi? Kielitaito, kv-kokemus, lisäelementit tutkintoon, verkostoituminen...
  • Miten? Tutustu alustavasti kohdeyliopistoihin verkossa ja ota sitten yhteyttä Erasmus-koordinaattoriisi, yhteystiedot alla.  Erasmus-haku toimii periaatteella "first come - first served",  kuitenkin partnerikorkeakoulujen hakuajat huomioiden.
  • Kuinka kauan? 3-12 kk
  • Rahoitus? Opintotuki, yliopiston Erasmus+ -apuraha.  Kun vaihtopaikka varmistuu, haet myös apurahaa Solemove-järjestelmässä (SoleGRANT). Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnalla on lisäksi vaihtoon lähteville opiskelijoille varattu stipendi.
  • Opinnot? Hakuvaiheessa laadit opintosuunnitelman partneriyliopiston tiedossa olevan tarjonnan perusteella. Suunnitelman laatimisessa auttaa tutkinto-ohjelmasi koulutussuunnittelija, opintoneuvojasi tai omaopettajasi. Tavoitteena on suorittaa vaihtoaikana 30 op / lukukausi. Suunnitelman muutoksista voi tarvittaessa keskustella paikan päällä vaihtokohteessa. On tärkeää myös dokumentoida ja vahvistuttaa suunnitelma kaikissa muutosvaihessa sekä isäntäyliopistossa että "kotona".  Palattuasi opinnot voidaan sisällyttää tutkintoosi: TST:n hyväksiluku/AHOT  Tätä varten  huolehdi mukaasi vaihtoyliopistosta  lähtiessäsi suorittamiesi kurssien sisältökuvaukset - mielellään englanniksi, sekä  virallinen (leimattu ja allekirjoitettu) opintosuoritusote (transcript of records). Ellei suorittamiasi kursseja ei ole ehditty tallentaa ennen lähtöäsi, pyydä yliopistoa postittamaan rekisteriote itsellesi. Jotkut yliopistot haluavat lähettää sen suoraan kotiyliopistoon,  ilmoita silloin postitusosoitteeksi:

University of Oulu, Faculty of Information Technology and  Electrical Engineering

Student services, P.O.Box 4500

FIN-90014 UNIVERSITY OF OULU, FINLAND

  • Mitenkähän niillä on mennyt? Lue lisää vaihdossa käyneiden kokemuksista SoleMove -järjestelmästä (Choose institution > Exchange destinations Abroad and feedback)
  • Palasit jo? Tervetuloa käymään TST:n opiskelijapalveluissa, me neuvomme, mitä sinun pitää tehdä saadaksesi hyödynnettyä ulkomaan opintosi.

Lisätietoja: Virpi Parkkila

international.itee@oulu.fi

Lisätietoja Erasmus+ ohjelmasta

Harjoittelu on myös mahdollista suorittaa Erasmus+ -ohjelman puitteissa: Erasmusharjoittelu

Viimeksi päivitetty: 30.11.2018