ReICOvAir Workshop - Luotettavaa langatonta tiedonsiirtoa teolliseen internetiin

Maanantai, syyskuu 12, 2016

Paikka: Oulun yliopisto, Linnanmaa, TellUs Innovation Arena, Stage (klikkaa ja katso sijainti kampuskartasta)

Aika 9:30-15:30

Ilmoittautuminen 8.9. mennessä

 

Oulussa järjestetään syyskuussa kansainvälinen workshop-tilaisuus, jossa aiheena on testausalustan kehittäminen teollisuuden langattomien sovellusten luotettavuusmittauksiin. Workshop on avoin kaikille langattoman teollisen internetin tulevaisuudesta kiinnostuneille. Järjestäjänä on Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications –tutkimusyksikkö yhteistyössä Celtic-rahoitteisen ReICOvAir-projektin kanssa.

ReICOvAir-projektissa kehitetään testausalustaa, jolla mitataan langattomien tietoliikennejärjestelmien luotettavuutta. Järjestäjät toivovat paikalle teollisuuden edustajia ja muita tietoliikennetekniikan asiantuntijoita kertomaan näkemyksiään, odotuksiaan ja toiveitaan langattoman tiedonsiirron testauksesta teollisuudessa.

Teollisuudelle esineiden internet (Internet of Things) merkitsee siirtymistä langattomaan tietoliikenteen käyttöön esimerkiksi tuotannon ohjauksessa ja monitoroinnissa. Langattomilta järjestelmiltä edellytetään tuotantoprosesseissa äärimmäistä luotettavuutta ja turvallisuutta. Standardisoituja testausmenetelmiä, joilla voidaan mitata langattomien järjestelmien soveltuvuutta tuotantoprosesseissa, ei ole toistaiseksi saatavissa.

Kehittämällä testausalustaa tuotantoprosesseille ReICOvAir-projekti haluaa madaltaa kynnystä langattoman tiedonsiirron käyttöönottoon teollisuudessa. Eurooppalaiset yhteistyökumppanit ovat yhdistäneet voimansa ja asiantuntemuksensa tavoitteenaan kehittää ja luoda standardeja, metodeja ja työkaluja laajan testausalustan rakentamiseksi. 

Workshop on maksuton. Osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista 8.9. mennessä (LINKKI ilmoittautumislomakkeeseen).

Tilaisuudessa kuullaan kolme käytännönläheistä keynote-puheenvuoroa. Workshop-osuuden aluksi ReICOvAir-projektin partneriorganisaatioiden edustajat esittelevät testialustakehityksen tähänastisia tuloksia. Workshop-osallistujilla on tilaisuus tuoda esiin vaatimuksia ja tarpeita, joita testialustan kehittämisessa tulisi huomioida heidän näkökulmastaan.

Workshop on EUROSIM-konferenssin oheistapahtuma ja sen osallistujilla on mahdollisuus osallistua EUROSIM-konferenssin get-together-tilaisuuteen, joka pidetään kello 19 alkaen Oulun kaupunginteatterissa. Get-together-tilaisuuteen ilmoittautuminen ja maksu (€ 30) tehdään EUROSIMin sähköisen palvelun kautta https://www.lyyti.fi/reg_2016/Eurosim2016GetTogether

 

Programme                                               


09:30 Coffee   

10:00 Opening           
                  

10:05 Leap of faith? Why wireless sensors are a must in the future
Matti Sarén, Vice Rector, Cooperation, University of Oulu                       
    

10:20 Internet of Energy: A Way to Facilitate Emission-Free Microgeneration - case P2P-SmarTest 
Ari Pouttu, Professor, Centre for Wireless Communications, University of Oulu       
                              

10:50 Questions and Comments   

11:00 Industrial Internet in Europe – Industry 4.0
Frank Burkhardt, ReICOvAir Project Coordinator, Fraunhofer IIS          
                           

11:30             Lunch Break (Lunch available in Restaurant Stories at own cost)    
          

12:30             Workshop on Reliable Wireless Industrial Communication for the Future

          - Highlights of ReICOvAir Test Bed Design – partner companies present their views

          - Discussion and Feedback on test bed design           
          

15:00             Conclusions & Final Words

 

19:00          EUROSIM Get-together Event Get-together registration and payment

 

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin

Viimeksi päivitetty: 30.8.2016