Tutkimus

Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta kokoaa Oulun yliopiston kansainvälisesti korkeatasoisen ICT-tutkimuksen yhteen tutkimusympäristöön.

Keskittäminen samaan tiedekuntaan edistää ICT-alan tutkimusryhmien välistä yhteistyötä. Tutkimuksen laatua pyritään edelleen kehittämään yhteisillä toimenpiteillä, muun muassa tutkimuksen fokusoinnilla ja julkaisutoiminnan tehostamisella.

Esimerkkejä tutkimuksesta voit lukea mm. seuraavista artikkeleista.

 

Jokapaikan tietotekniikka on arjen näkymätön apuri

Oulun yliopiston Jokapaikan tietotekniikka -tutkimusyksikössä (Center for Ubiquitous Computing) tehtävän tutkimustyön tavoitteena on, että tietotekniikka on läsnä joka paikassa ja niin helposti käytettävissä, ettei ihminen juuri huomaa sitä käyttävänsä. Kaikkialla läsnä olevan tietotekniikan avulla voidaan selvittää muistisairaan liikkeitä, laittaa kivet puhumaan ja kehittää kollektiivista älyä.

Kaupunkiteknologiaa ihmisten tarpeisiin

Center for Ubiquitous Computing -tutkimusyksikön Urban Computing and Cultures (UCC) -tutkimusryhmässä kehitetään virtuaalista 3D-kaupunkimallia Oulusta.

 

Langattomasta tietoliikenneteknologiasta uusia menestystarinoita

Tiedonsiirron tulevaisuus on valoisa

5G-tietoliikennettä ja valodataa tutkitaan Centre for Wireless Communication (CWC) -tutkimuskeskuksessa.
 

Elektroniikan keraamikomponenteille kehitettiin uusi valmistusmenetelmä

Oulun yliopiston mikroelektroniikan tutkimusyksikössä on kehitetty keraamikomponenttien uusi valmistusmenetelmä, joka avaa mahdollisuuden tehdä elektroniikan ja tietoliikennetekniikan sovelluksiin runsaasti uusia ominaisuuksia -  vieläpä entistä taloudellisemmin ja luotettavammin. Menetelmän ansiosta keraamikomponentteja voidaan tehdä suoraan myös 3D tulostamalla tai osaksi painettavaa elektroniikkaa.

 

Startup-idea syntyi robotiikan tutkimuksesta

IndoorAtlas tuotteistaa paikannusjärjestelmäänsä kansainvälisellä rahoituksella.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeksi päivitetty: 21.11.2016