Virtual 2nd 6G Wireless Summit 2020

Virtuaalisena järjestetty 6G Summit oli menestys

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma järjesti viime viikolla ison 6G-konferenssin. Viime vuonna tapahtuma oli maailman ensimmäinen ja olosuhteiden vuoksi tänä vuonna maailman ensimmäinen virtuaalisesti pidetty. Tilanteet muuttuivat järjestelyiden osalta päivittäin viimeisen reilun viikon aikana. Kokonaan tapahtumaa ei kuitenkaan kuopattu vaan se päätettiin pika-aikataululla tehdä täysin verkossa tapahtuvaksi. Tämä sai kiitosta osallistuneilta yrityksiltä ja etenkin tutkijoilta. Yli 100 tutkijaa sai nyt esiteltyä ja julkaistua tutkimuspaperinsa konferenssissa. Perustutkimus ja yritysten valmistautuminen 2030-luvun teknologioiden kehittämiseen ei pysähtynyt.

Tapahtuman palautteessa tuotiin esiin, että keskustelut aiheista olivat pidempiä ja perusteellisempia. Esityksiä avattiin nähtäväksi suunnitellun ohjelman mukaan ja niiden jälkeen keskustelualueille pystyi jättämään kommentteja ja jatkamaan aiheiden käsittelyä muiden kanssa. Koska järjestäjät olivat ajassa kiinni, tapahtumaan rakennettiin vielä yksi ylimääräinen päivä, jossa pääpuhujat olivat vastaamassa osallistujien kysymyksiin. Kyselytunti toimi. Varsinkin nuoremmat osallistujat kertoivat, että verkossa pystyi rohkeammin kysymään ja ottamaan kantaa keskusteluihin. Verkko siis tasa-arvoisti ja madalsi kynnystä vuorovaikutukseen.

-Varsin lyhyellä varoitusajalla onnistuttiin järjestämään tapahtuma virtuaalisesti. Suuri kiitos kaikille esitysten laatijoille. Tapahtuma oli erittäin onnistunut. Teolliset toimijat olivat selkeästi muodostaneet omat 6g-visionsa ja selkeää edistymistä on tapahtunut siinä suhteessa viime vuoteen verrattuna. Keskustelutilan mahdollisuus pelasti paljon ja itseasiassa antoi jopa paremmat mahdollisuudet yleisölle osallistua keskusteluun verrattuna perinteiseen konferenssiin, kertoo 6G Flagshipin johtaja, professori Matti Latva-aho.

Lapissa Levillä viime vuoden tapaan järjestettäväksi aiottuun tapahtumaan oli rekisteröitynyt yli 400 osallistujaa ympäri maailmaa. Virtuaalisen tapahtuman avulla tavoitettiin enemmän: 610 asiantuntijaa 42 eri maasta. Esityksiä oli kaikkiaan 161. Tutkijayhteisöä sekä 6G-asioiden parissa työskenteleviä yrityksiä palvellakseen 6G Flagship on päättänyt avata konferenssin pääpuheenvuorot kaikille tänään. Maailmanlaajuinen keskustelu jatkuu ja 6g-tutkimus menee yhteisenä ponnistuksena eteenpäin.

-Teollisuus on selkeästi ilmaissut 6g:n aikataulun ja siihen liittyen tulevien WRC-kongressien aikataulut. Seuraavat vuodet ovat enabloivien teknologioiden tutkimusta ja 6g-vaatimusmäärittelyjen tekemistä osana ITU-prosessia, Latva-aho sanoo jatkosta.

6G Wireless Summitin kumppaniyritykset olivat Ericsson, Huawei, ZTE, Keysight Technologies, Nokia Bell Labs, Rohde&Schwarz, Virginia Diodes, Interdigital ja Wipro.

Huhtikuun lopussa julkaistaan tapahtuman tuloksena täsmentyneet 12 White paperia, joissa luodaan suuntaa 6g-tutkimuksen tulevaisuudelle. Ne tulevat löytymään 6G Flagshipin sivuilta.

Tapahtuman alussa julkaistiin uusi 6G Waves -lehti, jossa esitellään alan tutkijoita, uutisia, palkintoja ja keskeisiä aiheita. Lehden voi ladata tästä.

Enemmän aiheesta englanniksi täältä.

Tapahtuman avaus:

Viimeksi päivitetty: 12.6.2020