MARKKU JUNTTI NAMED 2020 IEEE FELLOW

Professori Markku Juntille merkittävä IEEE Fellow -arvonimi

Oulun yliopiston professori Markku Juntti on saanut merkittävän kansainvälisen huomionosoituksen. Maailman johtava teknologiaa edistävä ammatillinen järjestö IEEE on myöntänyt hänelle IEEE Fellow-arvonimen. Se myönnetään henkilölle, jolla on erityisen merkittäviä ansioita teknologian kehittämisessä maailmanlaajuisesti.

-On suuria kunnia tulla valituksi IEEE:n Fellow-jäseneksi. Se on tiede- ja ammattiyhteisön tunnustus Oulun langattoman tekniikan tutkimukselle. Suuret kiitokset kuuluvat kaikille entisille ja nykyisille tohtoriopiskelijoilleni sekä tutkijatohtoreille ja muille tutkijoille, joiden kanssa olen saanut työskennellä, sekä CWC-tutkimusyksikölle kokonaisuudessaan. Oulun yliopiston kunniatohtori, professori Behnaam Aazhang Rice-yliopistosta, Houstonista, Teksasista ansaitsee erityiskiitokset. Hän toimi väitöskirjani ohjaajana ja myös teki esityksen Fellow-jäseneksi nimittämisestäni. Tunnustus motivoi CWC:tä ja 6G-lippulaivaa tulevaisuuden haasteisen ratkaisemiseen, Markku Juntti sanoo.

Markku Juntilla on yhteensä 443 vertaisarvioitua julkaisua kansainvälisissä tieteellisissä lehdissä ja konferenssikokoelmissa. Julkaisujen yhteenlaskettu siteerausmäärä 3947. Kyseinen arvonimi on neljäs Oulun yliopiston alumnille koskaan myönnetty. Se annetaan merkittävistä mitattavista ansioista uuden teknologian kehittämisessä. Suomeen arvonimiä on myönnetty alle 30. Juntti aloitti Oulun yliopistossa vuonna 2000 tietoliikennetekniikan professorina ja on toiminut tehtävässä siitä lähtien. Hän on tällä hetkellä myös Oulun yliopiston tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa toimivan langattoman tietoliikenteen keskuksen (CWC) radioteknologian tutkimuksyksikön johtaja. Uransa aikana tohtori Juntti on kuulunut asiantuntijaryhmään Oulun langattoman viestinnän tutkimuksen kasvattamiseksi maailman huipputasolle 1990-luvulta lähtien. Professori Juntin tutkimus on keskittynyt monen käyttäjän moniantenniteknologiaan ja siihen liittyvään signaalinkäsittelyyn. Hän on ollut kehittämässä teknologiaa 3G-, 4G- ja 5G-järjestelmiin. Nyt hän on mukana erityisesti 6G-tutkimuksessa, joka on Oulussa maailman kärkeä.

IEEE on maailman johtava sähkötekniikan, elektroniikan ja tietotekniikan tieteellinen seura ja ammatillinen järjestö. Sillä on yli 400 000 jäsentä 160 maassa. Se julkaisee noin 30% maailman sähkötekniikan, elektroniikkatekniikan ja tietotekniikan kirjallisuudesta. Järjestö on kehittänyt yli 1300 teollisuusstandardia sekä on mukana vuosittain noin 1700 konferenssin järjestämisessä.

Professori Markku Juntin tutkijaprofiili.

Lisää tietoa IEEE:stä ja Fellow-ohjelmasta.

Viimeksi päivitetty: 2.12.2019