Tekniikan torstai: Teräs-seminaari

Aika: 18.3.2021, klo 8.30-10.00
Paikka: online, suora lähetys Oulun yliopiston Pop-up-tilasta
Seminaarin tallenne:

Tervetuloa Tekniikan torstai Teräs-seminaariin!

Tilaisuudessa paneudutaan kehittyneen, useita tieteenaloja sisältävän, Teräs-tutkimuksen merkitykseen ja sen arkipäivän sovelluksiin. Puheenaiheena ovat myös kestävä kehitys ja ilmastonmuutos, sillä terästeollisuus toimii hiilineutraalisuuteen tähtäävän kehityksen eturintamassa.

Erityisosaaminen ultrakestävien ja -kevyiden terästen perusteissa luo lähtökohdan mm. ympäristöystävällisten ja kevytmassaisten ajoneuvojen kehitykselle.

Oulun yliopiston huippututkijat antavat puheenvuoroja kahdessa sessiossa. Keskusteluosiossa asiantuntijat vastaavat myös chatissä esitettyihin kysymyksiin ja kommentteihin. Seminaari lähetetään suorana Oulun yliopiston keskustan pop-up-tilasta yliopiston YouTube-kanavalle.

Sessioiden puheenjohtajina toimivat professorit Jari Larkiola ja Timo Fabritius. Tilaisuuden kielenä on suomi-englanti.

Taltioinnit julkaistaan Oulun yliopiston ja Tekniikan torstai-seminaarisarjan YouTube-kanavilla. Esitysten videot julkaistaan tällä sivulla 1-2 viikon kuluessa. Vuodesta 2018 lähtien pidettyjen seminaarien ohjelmat ja videot löytyvät Tekniikan torstai-seminaarisarjan kotisivuilla.

Seminaarisarjaa järjestävät Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, BusinessOulu, Smarter and Greener Industry ja Innovaatiokeskus.

Tekniikan torstai-seminaareja koordinovat teknillisen tiedekunnan Tutkimusyhteisöt, tutustu yhteisöjen
kotisivuihin.

Lämpimästi tervetuloa!

Programme