Tutkimusyhteistyöllä lisää liiketoimintaa – seminaarisarja Oulun yliopistolla

Oulun yliopiston teknillisen tiedekunnan tutkimusyhteisöt järjestävät 20.10. - 1.12.2015 kuuden avoimen seminaarin sarjan, jonka tavoitteena on edistää yliopiston ja yritysten yhteistyötä. Pääasiallinen kohderyhmä tapahtumille ovat alueen yritysten ja tutkimuslaitosten asiantuntijat. Puhujina toimivat elinkeinoelämän, julkishallinnon sekä tutkimusyhteisöjen edustajat. Tule kuulemaan ajankohtaisia kannanottoja sekä keskustelemaan tutkimusyhteistyön tarjoamista mahdollisuuksista!

Jokaisella seminaarilla on oma teemansa ja avainpuhujansa.
 

20.10.2015 Cleantech - Tekniikkaa paremman ympäristön puolesta

Kestävän talouden ja hyvinvoinnin perustana ovat puhdas ilma, vesi ja energia. Niiden turvaamiseksi tarvitaan jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyötä. Seminaariesitykset antavat uusinta tietoa rahoituksesta, innovaatioista ja yritys-yliopistoyhteistyöstä. Avainpuhujana mm. kansanedustaja Mirja Vehkaperä.

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen
 

2.11.2015  Biotalous - innovaatioista investoinneiksi

Aiheena teollisuuden ja EU:n ajankohtaiset biotalouden hankkeet ja investoinnit, sekä Oulun yliopiston biotaloustutkimuksen esittely.  Teemapöydissä keskustelua ja verkostoitumista tutkijoiden kanssa uusien ideoiden ja yhteistyöhankkeiden kehittämiseksi. Avainpuhujana mm. MEP Sirpa Pietikäinen.

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen
 

17.2.2016 Automaatiota hajautetusti ja älykkäitä ratkaisuja yhdistäen

Automaatio ja robotiikka ovat läsnä kaikkialla arjessamme monin eri tavoin, ja niiden kehittäminen on myös avainasemassa tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamisessa.   

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen
 

24.11.2015 Kohti kiertotaloutta – teollisuuden sivuvirroista uusia tuotteita ja liiketoimintaa

Teollisuuden mineraaliset sivuvirrat ja jätteet hyötykäyttöön. Toimintamallit, tutkimus ja innovaatiot kiertotalous-liiketoiminnan luojina. Avainpuhujana mm. ympäristöministeriön ylijohtaja Tuula Varis.

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen
 

26.11.2015 Tulosta teräsosaamisesta

Tule kuulemaan yritysten esimerkkejä onnistuneesta yhteistyöstä terästutkimuksessa ja hakemaan uusia mahdollisuuksia metalli- ja konepajateollisuuden liiketoiminnan kehittämiseksi. Avainpuhujina mm. työ- ja elinkeinoministeriön toimialajohtaja Kirsti Loukola-Ruuskeeniemi sekä T&K-johtajat teollisuudesta. 

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen
 

Tutkimuksesta teknisiin ratkaisuihin ja lopputuotteisiin-TILAISUUS SIIRRETÄÄN MYÖHEMPÄÄN AJANKOHTAAN!

Päivän aiheena ideoiden tuotteistaminen liiketoiminnaksi ja yliopistoyhteistyön tarjoamat mahdollisuudet.

Tarkempi ohjelma
Ilmoittautuminen

Teemojen pohjalta tapahtumissa esitellään tulevaisuuden visioita, ratkaisuhakuisia ajatuksia sekä tuoteideoita, jotka tähtäävät uusien tuotteiden ja liiketoiminnan aikaansaamiseen. Näkökulmia saadaan sekä tutkimusyhteisöiltä, julkishallinnosta että aiheeseen liittyviltä keskeisiltä yritystoimijoilta.

Seminaarit järjestetään Oulun yliopiston päärakennuksen Saalastinsalissa Linnanmaalla. Kaikki seminaarit ovat maksuttomia. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi tapahtumiin!

 

Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta                  

Lisätietoja antaa  Hannele Lampela
Suunnittelija
Teknillinen tiedekunta, Oulun yliopisto
Puh: 040 738 0238, Email: hannele.lampela@oulu.fi

 

Viimeksi päivitetty: 22.1.2016