ETÄ - Etätyön edellytykset

ETÄ - hankkeessa pyritään kehittäämään ja kartoittamaan Kemi-Tornio alueen yritysten mahdollisuuksia ja edellytyksiä etätyöhön. Hanketta hallinnoi Meri-Lappi Instituutti.

Tavoitteet ja toiminta

Hankkeen tavoitteet ovat vähentää työn vuoksi matkustamista, ylläpitää työhyvinvointia ja huomioida ikääntyvien tarpeita työssä sekä helpottaa Meri-Lapin alueen yritysten rekrytointia.  Hankkeessa tutkitaan yritysten ja niiden työntekijöiden valmiuksia ottaa käyttöön ja hyödyntää etäyöteknologioita.   Näitä valmiuksia ovat esimerkiksi henkilöstön tekniikan hyväksymisen ja tekniikkaan kohdistuvan asenteen arviointi sekä materiaaliresurssit.   Hankkeen puitteissa järjestään yrityksille yleistä ja räätälöityä koulutusta, aihepiireinä ovat muun muassa työhyvinvointi, tekniikan hyväksyminen ja teknofobia, tekniikka ja viestintä sekä erilaiset ohjelmistokoulutukset – ja kokeilut.

Meri-Lappi Instituutti

Projektikoordinaattori Tarja Helala