University of Oulu, 2016

Hakuohjeet

Hakuohjeita päivitetään 1.7.2021  alkavaan hakuun.

Hakemukset Oulun yliopiston tutkijakouluun täytetään ja lähetetään Opintopolku-portaalissa.

Ennen hakemuksen täyttämistä, varmista seuraavat asiat: 

Tohtoriopintojen ohjaus

Etsi ja ole yhteydessä sopivaan Oulun yliopiston tutkimusyksikköön affilioituneeseen tutkijaan (professori tai dosentti) joka on pätevä ja halukas toimimaan pääohjaajanasi. Vinkkejä pääohjaajan löytämiseen voi katsoa täältä.

Tutkimusaihe ja rahoitus 

Sovi tutkimusaiheesta mahdollisen pääohjaajasi kanssa.

Sovi pääohjaajan kanssa mahdollisesta muiden ohjaajien tarpeesta, rahoituksesta (palkka/apuraha) ja tutkimusjärjestelyistä.

Dokumentit

Tarvitset hyvälaatuiset sähköisesti skannatut kopiot seuraavista dokumenteista:

 1. Täytetty sitoumuslomake jonka kaikki esitetyt ohjaajat sekä tutkimusyksikön johtaja ovat allekirjoittaneet (pääohjaaja voi auttaa tutkimusyksikön johtajan identifioimisessa) 
 2. Kaikki hakemuksen kannalta olennaiset tutkintotodistukset ja opintosuoritusotteet (kopiot alkuperäiskielellä ja tarvittaessa viralliset käännökset englanniksi tai suomeksi) mukaan lukien todistus kielitaidosta (jos hakija ei ole suorittanut aiempaa toisen tai korkeamman asteen koulutusta suomen kielellä). Nämä dokumentit tulee olla koottuna yhteen pdf dokumenttiin. 

Jos hakija tulee valituksi Oulun yliopiston tutkijakouluun tulee hänen esittää yllä mainitut vaaditut alkuperäiset tutkintotodistukset jos tutkinto/tutkinnot on myönnetty muussa korkeakoulussa kuin Oulun yliopistosta.  Tietyissä tapauksissa ulkomaiset tutkintotodistukset pitää todistaa oikeiksi (lisätietoja annetaan opinto-oikeuden myöntämisen jälkeen).

Muuta tärkeää tietoa

Ole tarvittaessa yhteydessä pääohjaajaasi jotta esimerkiksi seuraavat tiedot hakulomakkeessa tulevat oikein täytetyksi:

 • Tohtorikoulutuksen tutkinto-ohjelma, pääaine ja tohtorintutkinto johon haet opinto-oikeutta Oulun yliopistosta. Oikean hakemuslomakkeen Opintopolusta löydät tutkinto-ohjelman mukaan.
 • Oulun yliopiston tiedekunta ja tutkimusyksikkö jossa väitöstutkimus toteutetaan
 • Ohjaajien koko nimet, tittelit, affiliaatiot ja yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
 • Tieto olennaisista lausunnoista ja luvista jotka liittyvät tutkimuksesi tekemiseen, esimerkiksi luvat Eettisistä toimikunnista.

Hakemuksen täyttäminen

Hakulomakkeen voi täyttää useammalla kirjautumiskerralla ja sitä voi muokata milloin vaan ennen kuin se on lähetetty.

Huomaa, että aloitettuasi hakemuksen täyttämisen, täytyy sinun täyttää kaikki pakolliset kentät (merkitty tähdellä*) ja liittää pakolliset liitteet ennen kuin pystyt tallentamaan keskeneräisen hakulomakkeen.

Osittain tai kokonaan täytetyn hakemuksen voit tallentaa klikkaamalla "Lähetä" nappia lomakkeen yläosassa ja noudattamalla sitä seuraavia ohjeita. Kun tallennat hakemuksen ensimmäistä kertaa, saat linkin ja tietoa jonka avulla pääset muokkamaan hakemustasi.

Huomaa, että toistuvat "Lähetä" napin klikkaukset yksinkertaisesti tallentavat hakemuksen järjestelmään; hakemus lähetetään eteenpäin allaolevien ohjeiden mukaisesti. Muista tallentaa keskeneräinen hakemus säännöllisesti, erityisesti kun poistut järjestelmästä jos olet tehnyt hakemukseen muutoksia.

Hakemuksen lähettäminen

Hakemusta ei voi tallentaa tai lähettää jos siitä puuttuu pakollista tietoa tai pakollisia liitteitä (merkitty tähdellä*).  

Kun hakemuksesi on valmis ja siitä löytyy kaikki tarvittavat tiedot ja liitteet ja se on valmis lähetettäväksi, toimi seuraavasti:

 • Hakulomakkeen lopussa (Osio 9) valitse "Tämä hakemus on valmis" alasvetovalikosta
 • Kirjoita hakemuksen lähetyspäivämäärä ilmestyvään tekstikenttään
 • Paina "Lähetä" nappia hakemuksen ylälaidassa

Valmiit hakemukset käsitellään hakuprosessin mukaisesti.

Otathan huomioon että:

 1. Hakemuksia joita ei ole merkitty valmiiksi ei käsitellä ennen hakuajan umpeutumista. Kaikki keskeneräiset hakemukset tulkitaan valmiiksi hakuajan loppumisen jälkeen ja käsitellään sellaisinaan.
 2. Muutokset hakemukseen sen jälkeen kun se on merkitty valmiiksi ja lähetetty eivät välttämättä tallennu järjestelmään. 
 3. Hakemuksia ei voi muokata hakuajan umpeutumisen jälkeen. 

 

Viimeksi päivitetty: 4.5.2021