Hakuprosessi ja hakuajat

Hakeminen

Hakijan tulee täyttää ja lähettää hakemuslomake sekä toimittaa kaikki tarvittavat dokumentit ennen hakuajan loppumista.

Hakemukset Oulun yliopiston tutkijakouluun täytetään ja lähetetään Opetushallituksen ylläpitämän Opintopolku-portaalin kautta. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.

UniOGS:illa on vuodessa kaksi hakuaikaa:

  • Haku 1: 1.1.–30.4., ja
  • Haku 2: 1.7.-31.10.

Kummankin hakuajan viimeisenä päivänä haku päättyy klo 15.00 (Suomen aikaa). Hakemusta ei ole mahdollista lähettää hakuaikojen ulkopuolella.

Haun aikana lähetettyjä uusia hakemuksia käsitellään kuukausittain pidettävissä tohtorikoulutustoimikunnan kokouksissa tammikuusta toukokuuhun (Haku 1; 5 kokousta) ja elokuusta marraskuuhun (Haku 2; 4 kokousta). Sellaisia hakemuksia, jotka on jätetty hakuajan puitteissa, mutta joihin tohtorikoulutustoimikunta kaipaa lisäselvityksiä, käsitellään myös kesäkuun (Haku 1) ja joulukuun (Haku 2) tohtorikoulutustoimikuntien kokouksissa.

Jotta hakemus otetaan tohtorikoulutustoimikunnan käsittelyyn, se tulee lähettää vähintään 14 vuorokautta ennen kokouspäivää. Tapauksissa, joissa hakemusta ei ole hyväksytty ennen seuraavan haun aukeamista (tai mikäli hakija ei ota opiskelupaikkaa vastaan 10 päivän sisällä dekaanin myönteisestä opinto-oikeuspäätöksestä), hakijan tulee aloittaa hakuprosessi alusta, jotta hänen hakemuksensa otetaan käsittelyyn.

Opinto-oikeuden myöntäminen, vastaanottaminen ja aloittaminen

Hakemuksen käsittelyyn voi kulua noin kaksi kuukautta hakemuksen lähetyspäivästä. Tutkijakoulun dekaani tekee lopullisen päätöksen opinto-oikeuden myöntämisestä. Hakijan tulee ottaa opinto-oikeus vastaan Opintopolku-portaalissa 10 päivän sisällä opinto-oikeuspäätöksen vastaanottamisesta (tarkemmat ohjeet lähetetään yhdessä opinto-oikeuspäätöksen kanssa).

Opinto-oikeus tulee voimaan, kun hakija on vahvistanut Opintopolku-portaalissa ottavansa sen vastaan. Tutkijakouluun hyväksyttyjä opiskelijoita tiedotetaan opinto-oikeuden vastaanottamisen yhteydessä seuraavista vaiheista (yhteystiedot otetaan hakulomakkeesta).

Ulkomaiset opiskelijat ovat itse vastuussa viisumien, työskentelylupien jne. hankkimisesta. Lisää tietoa aiheesta löytyy englanniksi täältä.

Opiskelijan, joka ei ole valmistunut Oulun yliopistosta tulee käydä esittämässä tutkijakoulun koordinaattorille alkuperäiset tutkintotodistukset opintorekisteriotteineen 6 kuukauden sisällä opinto-oikeuden myöntämisestä. Samalla esitetään myös mahdollinen kielitaitotodistus.

Viimeksi päivitetty: 6.8.2020