Promootio

Promootio on yliopiston suurin säännöllinen akateeminen juhla. Promootioon voivat osallistua kaikki yliopistossa tohtoriksi valmistuneet, joita ei aiemmin ole vihitty tohtoreiksi. Promootiossa vihitään nuorten tohtorien lisäksi myös tiedekuntien nimeämiä kunniatohtoreita.
Tohtoripromootion juhlallisuudet ajoittuvat kolmelle päivälle. Ensimmäisen päivän iltana kokoonnutaan miekanhiojaisiin. Pääjuhla, tohtoreiden vihkiminen promootioaktissa, pidetään seuraavana päivänä. Päivän aikana promovoitavat omaisineen osallistuvat kulkueeseen Oulun keskustassa ja juhlajumalanpalvelukseen. Promootiopäivän iltaan kuuluvat promootiopäivälliset ja -tanssiaiset. Kolmas päivä käytetään niin kutsuttuun promootiopurjehdukseen, huviretkeen veden äärelle.

Tarkempaa tietoa Oulun yliopiston promootiosta löydät täältä.

Viimeksi päivitetty: 1.4.2020