Tohtoriopiskelijalle

Tohtorin tutkinnon opintovaatimukset

Tohtorin tutkinto sisältää väitöskirjan lisäksi tieteenalasta riippuen 20-50 opintopistettä opintoja, joiden tarkoituksena on syventää opiskelijan tietoa omalta alaltaan sekä lisätä hänen yleistietojaan ja -taitojaan. Tutkinnon laajuus vastaa neljän vuoden kokoaikaista opiskelua, mutta sitä voidaan tehdä myös osa-aikaisesti.

Tutkijakoulun järjestämät pakolliset ja valinnaiset yleis- ja valmiustaito-opinto kurssit on esitelty Kurssit-verkkosivulla. Puuttuvat pakolliset opinnot suoritukset estävät väitöstyön loppuunsaattamisen ja valmistumisen.

Kaikille kuuluvat pakolliset opinnot:

• Introduction to doctoral training (1 op)
  • Tieteellinen tutkimus ja etiikka (2 op)
  • Tohtorikoulutussuunnitelma (3 p)
  • Tutkimussuunnitelma ja seminaari (1 op)
  • Seurantaryhmä; raportointi ja tapaamiset (1 op)

Lisensiaattitutkinnon suorittanut lukuunottamatta lääketieteen lisensiaattia, voi siirtää lisensiaatin tutkintoon suorittamiaan opintoja tohtorintutkintoonsa sikäli, kun ne ovat väitöskirjatyötä tukevia.

Tieteenalasta riippuen väitöstutkija voi sisällyttää tutkintoonsa opetusta, jos hän on suorittanut pedagogiikan opintoja tai hänen tulee suorittaa vähintään 2 opintopistettä korkeakoulupedagogiikan opintoja tohtoriopintojensa aikana. Väitöstutkija voi siis suorittaa myös muun kuin tutkijakoulun järjestämän korkeakoulupedagogiikan kurssin.

Tieteenalasta ja pääaineesta riippuen tohtoriopintoihin voi sisällyttää tohtoriopintoihin liittyviä tehtäviä ja niiden opintopistemääristä on annettu suosituksia.

Tohtoriopintoihin voi sisällyttää jatko-opinto - tai syventävän tason kursseja (J- tai S- sisältyy WebOodin kurssikoodiin). Kuitenkin, 20 opintopisteen ylimenevistä opinnoista voi perustellusta syystä 20% olla ohjaajan sopivaksi arvioimia perus- tai aineopintokursseja (P- tai A- sisältyy WebOodin kurssikoodiin). Esimerkiksi, jos vaaditaan vähintään 40 op, niin enintään (40-20) x 20% = 4 op voidaan sisällyttää perus- tai aineopintokursseja.

Opintovaatimukset tohtorintutkinto-ohjelmissa:

Tohtorintutkinto-ohjelma Vastuuhenkilö OPINNOT
Biokemia ja molekyylilääketiede Thomas Kietzmann 20 op
Biologia Laura Kvist 30 op
Fysiikka ja
tähtitiede
Ville Telkki 40 op
Geotieteet sekä kaivos- ja rikastustekniikka

Elena Kozlovskaya

40 op