Passiivirekisteri ja rekisteristä poistuminen

Tohtoriopiskelijan opiskeluoikeus siirretään passiiviseksi, jos opiskelija ei ole kahden edellisen peräkkäisen lukuvuoden aikana suorittanut opintoja, jotka on kirjattu opintosuoritusrekisteriin (WebOodi). Opiskeluoikeus siirretään passiiviseksi myös, jos opiskelija on ilmoittautunut poissaolevaksi tai laiminlyönyt ilmoittautumisen viimeiset kaksi lukuvuotta.

Kahdella edellisellä peräkkäisellä lukuvuodella tarkoitetaan tässä yhteydessä lukuvuotta, jolloin opinto-oikeuden passivoinnin tarkistus suoritetaan sekä sitä edeltävää lukuvuotta. Passiivirekisterin voi purkaa, jolloin opinto-oikeus palautuu aktiiviseksi. Palauttamisprosessin yhteydessä opiskelijaa pyydetään maksamaan uudelleenkirjaamismaksu (35 e), josta annetaan erilliset ohjeet prosessin kuluessa.

Passiivirekisteristä poistuminen

Passiivirekisteristä poistumisen tapa riippuu opintojen vaiheesta:

1. Opiskelijalla on jo nimetty seurantaryhmä ja tohtorikoulutussuunnitelma on hyväksytty tohtorikoulutustoimikunnassa

2. Opiskelijalla on jo nimetty seurantaryhmä, mutta tohtorikoulutussuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty tohtorikoulutustoimikunnassa

3. Opiskelijalla ei ole nimettyä seurantaryhmää (eikä tohtorikoulutussuunnitelmaa ole hyväksytty)
 

1: Opiskelijalla on jo nimetty seurantaryhmä ja tohtorikoulutussuunnitelma on hyväksytty tohtorikoulutustoimikunnassa

 1. Keskustele pääohjaasi kanssa tutkimuksen ja/tai opintojen sisällöllisten tavoitteiden tarkentamisesta sekä aikataulun tarkistamisesta.
 2. Pyydä pääohjaajaasi toimittamaan lyhyt lausunto aktiivisuudestasi ja väitöskirjatyön edistymisestä osoitteeseen uniogs@oulu.fi 
 3. Täytä hakemus opinto-oikeuden palauttamiseksi OSAT-järjestelmässä https://osat.oulu.fi/ .         
 4. Liitä OSAT-järjestelmässä Opinto-oikeuden palautushakemuksen liitteeksi pääohjaajan lausunto.
 5. Päätöksen opinto-oikeuden aktivoinnista tekee Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) dekaani.
 6. Opinto-oikeuden aktivoinnin jälkeen opiskelijan tulee ilmoittautua kuluvalle lukuvuodelle. Ilmoittautuminen tehdään OILI-järjestelmässä.

2: Opiskelijalla on jo nimetty seurantaryhmä, mutta tohtorikoulutussuunnitelmaa ei ole vielä hyväksytty tohtorikoulutustoimikunnassa

Jos tohtoriopinto-oikeus on myönnetty ennen 1.8.2011, ei opinto-oikeuden myönnön yhteydessä hyväksytty tutkimussuunnitelma ole enää voimassa. Päivitetty tutkimussuunnitelma pitää hyväksyttää UniOGSin tohtorikoulutustoimikunnalla.

 1. Keskustele pääohjaasi kanssa tutkimuksen ja/tai opintojen sisällöllisten tavoitteiden tarkentamisesta sekä aikataulun tarkistamisesta.
 2. Kirjoita tohtorikoulutussuunnitelma (tutkimus-, ura- ja opintosuunnitelma) ja hyväksytä se pääohjaajallasi. Tarkista, että päivitetty opintosuunnitelmasi noudattaa UniOGSin määrittämiä alasi opintovaatimuksia.
 3. Pidä seurantaryhmän kokous, jossa seurantaryhmä tarkistaa uuden tohtorinkoulutussuunnitelmasi suosittaen sen hyväksymistä ja tohtoriopinto-oikeuksien aktivointia. Seurantaryhmän puheenjohtaja täyttää tapaamisesta raportin (1. seurantaetappi) täältä löytyvää pohjaa käyttämällä.
 4. Seurantaryhmän puheenjohtaja lähettää seurantaryhmän ja pääohjaajan puoltaman tohtorikoulutussuunnitelman (tutkimus-, ura- ja opintosuunnitelma) ja seurantaryhmän raportin tutkijakoululle (uniogs @ oulu.fi), pääohjaajalle sekä opiskelijalle.
 5. Täytä hakemus opinto-oikeuden palauttamiseksi OSAT-järjestelmässä https://osat.oulu.fi/ .         
 6. Liitä OSAT-järjestelmässä Opinto-oikeuden palautushakemuksen liitteeksi seurantaryhmän puheenjohtajan hyväksymä tohtorikoulutussuunnitelma sekä seurantaryhmän puheenjohtajan täyttämä seurantaryhmäraportti.
 7. Päätöksen opinto-oikeuden aktivoinnista tekee Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) dekaani.
 8. Opinto-oikeuden aktivoinnin jälkeen opiskelijan tulee ilmoittautua kuluvalle lukuvuodelle. Ilmoittautuminen tehdään OILI-järjestelmässä.
 9. Päivitä henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) WebOodissa. Lähetä opintosuunnitelma hyväksyttäväksi UniOGSin koordinaattorillesi.
 10. Tohtorikoulutussuunnitelma hyväksytään tohtorikoulutustoimikunnan kokouksessa. UniOGSin koordinaattori ilmoittaa opiskelijalle tohtorikoulutussuunnitelman hyväksymisestä ja opiskelija saa WebOodiin 3 op suoritusmerkinnän (920012J).
   

3: Opiskelijalla ei ole nimettyä seurantaryhmää (eikä tohtorikoulutussuunnitelmaa ole hyväksytty)

 1. Keskustele pääohjaasi kanssa seurantaryhmän mahdollisista jäsenistä.
 2. Kerää vaadittavat allekirjoitukset seurantaryhmän nimeämislomakkeeseen ja toimita lomake UniOGSin koordinaattorille. Tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtaja nimittää seurantaryhmän.
 3. Keskustele pääohjaasi kanssa tutkimuksen ja/tai opintojen sisällöllisten tavoitteiden tarkentamisesta sekä aikataulun tarkistamisesta.
 4. Kirjoita tohtorikoulutussuunnitelma (tutkimus-, ura- ja opintosuunnitelma) ja hyväksytä se pääohjaajallasi. Tarkista, että päivitetty opintosuunnitelmasi noudattaa UniOGSin määrittämiä alasi opintovaatimuksia.
 5. Pidä seurantaryhmän kokous, jossa seurantaryhmä tarkistaa uuden tohtorinkoulutussuunnitelmasi suosittaen sen hyväksymistä ja tohtoriopinto-oikeuksien aktivointia. Seurantaryhmän puheenjohtaja täyttää tapaamisesta raportin (1. seurantaetappi) täältä löytyvää pohjaa käyttämällä.
 6. Seurantaryhmän puheenjohtaja lähettää seurantaryhmän ja pääohjaajan puoltaman tohtorikoulutussuunnitelman (tutkimus-, ura- ja opintosuunnitelma) ja seurantaryhmän raportin tutkijakoululle (uniogs @ oulu.fi), pääohjaajalle sekä opiskelijalle.
 7. Täytä hakemus opinto-oikeuden palauttamiseksi OSAT-järjestelmässä https://osat.oulu.fi/.         
 8. Liitä OSAT-järjestelmässä Opinto-oikeuden palautushakemuksen liitteeksi seurantaryhmän puheenjohtajan hyväksymä tohtorikoulutussuunnitelma sekä seurantaryhmän puheenjohtajan täyttämä seurantaryhmäraportti.
 9. Päätöksen opinto-oikeuden aktivoinnista tekee Oulun yliopiston tutkijakoulun (UniOGS) dekaani.
 10. Opinto-oikeuden aktivoinnin jälkeen opiskelijan tulee ilmoittautua kuluvalle lukuvuodelle. Ilmoittautuminen tehdään OILI-järjestelmässä.
 11. Päivitä henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS) WebOodissa. Lähetä opintosuunnitelma hyväksyttäväksi UniOGSin koordinaattorillesi.
 12. Tohtorikoulutussuunnitelma hyväksytään tohtorikoulutustoimikunnan kokouksessa. UniOGSin koordinaattori ilmoittaa opiskelijalle tohtorikoulutussuunnitelman hyväksymisestä ja opiskelija saa WebOodiin 3 op suoritusmerkinnän (920012J).

Passiivirekisteri koskee kaikkia yliopiston perustutkinto- ja jatkotutkinto-opiskelijoita (Oulun yliopiston koulutuksen johtosääntö, 4/2016, §9 Opiskelijaksi ilmoittautuminen).

 

Viimeksi päivitetty: 17.8.2020