Missä mennään tohtorikoulutuksessa - yhteenveto ja materiaalit

Torstaina 12.1.2017 järjestettiin OYY:n jatko-opiskelijajaoston toiveesta Missä mennään -tilaisuus, jossa UniOGS:in dekaani Markku Juntti esitteli Oulun yliopiston tohtorikoulutuksen organisaatiouudistusta. Tohtorikoulutuksen rakenteita uudistetaan tohtorikoulutuksen tehostamiseksi, rakenteiden yksinkertaistamiseksi ja Oulun yliopiston uuden strategian edistämiseksi.

Oulun yliopiston tutkijakoulussa toimii 1.1.2017 alkaen neljä tohtorikoulutustoimikuntaa (katso tästä kaavio uudesta rakenteesta):

• Ihmistieteiden tohtorikoulutustoimikunta (Doctoral Training Committee for Human Sciences)
  • Tekniikan ja luonnontieteiden tohtorikoulutustoimikunta (Doctoral training committee for Technology and Natural Sciences)
  • Terveys- ja biotieteiden tohtorikoulutustoimikunta (Doctoral training committee for Health and Biosciences)
  • Tieto- ja sähkötekniikan tohtorikoulutustoimikunta (Doctoral training committee for Information Technology and Electrical Engineering)

Oulun yliopiston tutkijakoulussa toimii 1.1.2017 alkaen myös neljä monitieteistä tohtoriohjelmaa. Jokainen tohtoriopiskelija kuuluu tohtorikoulutustoimikuntaansa vastaavaan tohtoriohjelmaan. Ohjelmien tehtävänä on järjestää alansa tieteenalakohtaista koulutusta. Uudet monitieteiset tohtoriohjelmat ovat:

Tohtorikoulutustoimikunnan puheenjohtaja toimii myös vastaavan tohtoriohjelman johtajana. Tohtorikoulutustoimikunta toimii puheenjohtajan tukena tohtoriohjelman johtoryhmän ominaisuudessa.

Organisaatiouudistus ei vaadi toimenpiteitä opiskelijalta. Tilaisuuden kalvoissa on lisätietoa uudesta rakenteesta sekä tulevista tohtorikoulutuskursseista ja muista tapahtumista.

Viimeksi päivitetty: 18.1.2017