Oulun yliopisto – Tiedettä arktisella asenteella

Oulun yliopisto tuottaa uutta tietoa kestävämmän, terveemmän, älykkäämmän ja humaanimman maailman rakentamiseksi. Tutkimuksellaan se osallistuu globaalien haasteiden ratkaisemiseen ja hyödyttää ihmisiä kaikilla leveysasteilla.

Oulun yliopisto sijaitsee ihmiskunnan uuden kasvusuunnan, arktisen alueen äärellä. Sen tutkimus tukee asiantuntijuudellaan arktisen alueen kehittymistä ja ihmistoimintaa siellä painottaen luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Yliopistossa tehdään korkeatasoista tieteellistä tutkimusta viidellä fokusalueella:

- Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät

- Elinikäistä terveyttä edistävät molekylääriset ja ympäristötekijät

- Digitaaliset ratkaisut havainnoinnissa ja vuorovaikutuksessa

- Maa-lähiavaruussysteemi ja ympäristömuutos

- Ihmiset muuttuvassa maailmassa

Oulun yliopiston kymmenen tiedekuntaa ja monet erilliset tutkimusyksiköt muodostavat vahvan tiedeyhteisön, joka mahdollistaa uraa uurtavan ja monitieteisen tutkimuksen. Yliopistolla on myös laaja kumppanuusverkosto, johon kuuluu yliopistoja ja muita tutkimuslaitoksia Suomesta ja ympäri maailmaa.

Last updated: 26.5.2016