Uudet yhteisöpalvelut valtaavat ubiikin kaupungin

Kansainväliset jokapaikan tietotekniikan huippututkijat julkaisevat uusia vuorovaikutteisia yhteisöpalveluja. Palvelut ovat käytettävissä ilmaiseksi Oulun ydinkeskustassa sijaitsevilla ainutlaatuisilla UBI-näytöillä 7.7.2011 alkaen.Uudet palvelut osallistuvat ensimmäisen kansainvälisen UBI-sovelluskehityskilpailun finaaliin. Kilpailun tuomaristo arvioi finalistipalveluiden toteutusta muun muassa kaupunkilaisten kokemusten perusteella ja valitsee kilpailun voittajan syksyllä 2011.

Kaikki ovat tervetulleita kokeilemaan uusia palveluita Oulun kaupungin pääkirjaston UBI-näytöllä, Kaarlenväylä 3, torstaina 7. heinäkuuta 2011 klo 13-14, jolloin palvelut esitellään kaupunkilaisille ja vierailijoille. Finalistijoukkueiden edustajat ovat myös paikalla.

CLIO-palvelu mahdollistaa kollektiivisten muistojen, kaupunkilaisten yhteisen jaetun muistin muodostumisen. UBI-näytön käyttäjä voi esimerkiksi katsella, jakaa ja kommentoida tietoja vierailun arvoisista paikoista tai kertoa tiettyyn paikkaan liittyviä muistojaan.

Digifieds –palvelussa kuka tahansa voi lisätä omia ilmoituksiaan UBI-näytön digitaaliselle ilmoitustaululle. Tiedot ovat helposti ladattavissa omiin mobiililaitteisiin. Sisältöä voi kommentoida, arvioida ja suositella.

FunSquare ”hauskojen faktojen tehdas” tarjoaa tietyn UBI-näytön ympäristöön liittyviä tietoja, jotka liittyvät esimerkiksi paikan historiaan tai ajankohtaisiin tapahtumiin.

RunWithUs on palvelu, joka tarjoaa kuntoilijoille, etenkin juoksijoille, uudenlaisen tiedonjakamiskanavan. Langattomia verkkoja hyödyntävän sovelluksen avulla juoksija voi valita esimerkiksi sellaisen reitin, jota käyttävät samantasoiset juoksijatoverit tai katsoa kartasta, missä lenkkikaveri parhaillaan juoksee.

UBI-haasteesta on lisätietoa UBI-haasteen www-sivuilta.

UBI-ohjelmaa koordinoi Oulun yliopiston tietotekniikan laboratoriossa toimiva Media Team Oulu -tutkimusryhmä.

Last updated: 28.6.2011