University of Oulu, 2016

QS -yliopistovertailu listasi Oulun yliopiston 408. parhaaksi

Oulun yliopisto sijoittuu uusimmassa kansainvälisessä QS World University Rankings 2021 -yliopistovertailussa sijalle 408. Sijoitus putosi hieman kahden nousuvuoden jälkeen.

QS -yliopistovertailussa laitetaan paremmuusjärjestykseen 1000 maailman parhaaksi arvioitua yliopistoa. Vertailussa painotetaan yliopiston mainetta, julkaisusitaattien määrää, opettajien ja opiskelijoiden määrän suhdetta sekä kansainvälisen henkilökunnan ja kansainvälisten opiskelijoiden osuutta. QS-rankingin mainetutkimukset perustuvat tutkijoille ja työnantajille tehtäviin kyselyihin, ja niiden painoarvo on vertailussa suuri.

Suomalaisista yliopistoista kaikkiaan yhdeksän yliopistoa ylsi maailman 1000 parhaan yliopiston joukkoon. Oulun sijoitus oli niiden joukossa viime vuoden tapaan viides. Parhaiten vertailussa menestyivät Helsingin yliopisto ja Aalto yliopisto.

QS Rankingin 2021 kärjen muodostivat viime vuoden tapaan yhdysvaltalaiset Massachusetts Institute of Technology, Standfordin yliopisto ja Harvardin yliopisto.

QS World University Rankings 2021

Last updated: 15.6.2020