Urkund-sopimus

Voit tutustua etukäteen sopimustekstiin, joka hyväksytään ennen työn lähetystä. Teksti on tässä:

"Tämä on sopimus sinun ja yliopiston välillä ja koskee työsi (= jäljempänä dokumentin) tarkistamista Urkund-järjestelmässä ja dokumentin tallettamista järjestelmään.

Hyväksymällä tämän sopimuksen sitoudut noudattamaan sopimuksen määräyksiä ja ehtoja ja annat yliopistolle oikeuden käyttää dokumenttia sopimuksessa kuvatulla tavalla. Yliopistolla on oikeus päättää siitä, kuinka kauan dokumenttia säilytetään Urkundissa. Tekijänoikeus dokumenttiin säilyy dokumentin tekijällä eikä yliopistolle siirry muita oikeuksia kuin tässä sopimuksessa määritelty käyttöoikeus. Dokumenttia, joka lähetetään Urkundin läpi, ei käytetä millään muulla kuin tässä sopimuksessa kuvatulla tavalla.

Toimintojen kuvaus:

Matkallaan sinulta opettajallesi työsi kulkee Urkund-järjestelmän läpi. Se tallennetaan Urkundin tietokantaan, jonka jälkeen sitä verrataan tietokannan muihin dokumentteihin, tietosanakirjoihin, sanomalehti- ja tieteellisiin artikkeleihin, kirjoihin, jotka ovat käytettävissä vertailua varten, internetistä löytyvään vertailukelpoiseen materiaaliin sekä mahdollisiin muihin vertailukelpoisiin materiaaleihin.

Analyysin valmistuttua lähetetään siitä raportti opettajallesi. Tästä raportista selviää mahdolliset yhtäläisyydet muiden lähteiden kanssa. Raportti sisältää linkin yleiskatsaukseen, jota opettaja voi käyttää tutkiessaan mahdollisia yhtäläisyyksiä tarkemmin. Arvion mahdollisten yhtäläisyyksien merkityksestä tekee opettaja. Mikäli haluat tutustua työsi analyysiin, voit pyytää opettajalta mahdollisuutta siihen.

Kun dokumentti on lähetetty järjestelmän läpi, se talletetaan Urkundin tietokantaan arkistointipalveluna yliopistolle.

Dokumenttia voidaan käyttää muiden opiskelijoiden tekstien analysointiin. Mikäli et halua, että muiden organisaatioiden opiskelijoiden töitä verrataan sinun työhösi, voit kieltää dokumenttisi käytön. Jos kiellät dokumentin käytön, dokumenttisi säilytetään Urkundissa, mutta sitä ei tulla käyttämään lähteenä muiden kuin Oulun yliopiston opiskelijoiden dokumentteja analysoitaessa. Lähetettyäsi materiaalin Urkundiin, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit kieltää dokumenttisi käytön vertailulähteenä Urkundissa muiden kuin Oulun yliopiston osalta. Muut kuin Oulun yliopiston opettajat, eivät tämän kiellon jälkeen löydä dokumenttiasi Urkundista."

 

TYÖN LÄHETTÄMINEN

 

Viimeksi päivitetty: 27.11.2018