Jos pärjäät täällä, pärjäät missä vaan

Tervetuloa Oulun yliopiston Abipäiville Linnanmaan kampukselle keskiviikkona 7.11.2018 klo 9.00-15.00 tai torstaina 8.11.2018 klo 9.00-15.00. Sisäänkäynti tapahtumaan on tänä vuonna uudelta pääovelta 2T, Erkki Koiso-Kanttilan katu 3.

Olemme koonneet Väylän varrelle kaikki tärkeät asiat valintasi tueksi. Pääset tapaamaan eri alojen yliopisto-opiskelijoita ja saat heiltä ensikäden tietoa tarjoamastamme opiskelukokemuksesta. Voit tutustua Oulun yliopiston monitieteiseen koulutustarjontaan: kevään 2019 yhteishaun hakukohteisiin sekä avoimen yliopiston kurssivalikoimaan. Haaveiletko vaihto-opiskelusta ja kansainvälisestä opiskelijakokemuksesta? Abipäivillä saat tietoa myös yliopiston monipuolisesta opiskelijavaihdosta - meillä on yli 500 vaihtokohdetta.

Abipäivillä pääset kysymään myös erinomaisesta opiskelija-asumisesta Oulussa, sillä mukana on jälleen Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö (PSOAS). Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on myös mukana tapahtumassa esittelypisteellä. Abipäiviltä on myös bussikuljetuksia kello 9–13 Oamkin Avoimet ovet -tapahtumaan Kontinkankaan ja Kotkantien kampuksille.

Abipäiville on tulossa ennätysyleisö - yhteensä 5 500 kävijää

Abipäivät ovat nimestään huolimatta tarkoitettu kaikille lukioikäisille sekä ammattiopistossa opiskeleville. Keskiviikkona 7.11. tapahtumaan on tulossa yli 3100 kävijää, torstaina 8.11. lähes 2400 kävijää. Oppilaitosten ryhmäilmoittautuminen oli käynnissä 12.10. asti. Ota yhteyttä Konffaan, mikäli haluat osallistua tapahtumaan ja ilmoittautumisesi on vielä tekemättä.

Tapahtumaohjelma - nyt myös -sovelluksessa

Tapahtumaohjelma on sama molempina päivinä. Ohjelma on saatavissa pdf-muodossa. Abipäivien tapahtumatiedot löytyvät kätevästi myös Tuudo-sovelluksesta, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Valitse Tuudon korkeakoululistasta Oulun yliopiston Abipäivät 2018 ja klikkaa seuraavasta näkymästä sisään tapahtumatietoihin.

Tapahtumasovelluksen kautta voi rakentaa itselleen lukujärjestyksen tapahtuman ohjelmatarjonnasta. Sovellus sisältää myös esimerkiksi kampuskartan, joukkoliikenneaikataulut sekä kampuksen ravintolat. Sovelluksen kautta voi myös antaa palautetta Abipäivistä.

Opinto-ohjaajille järjestämme omaa ohjelmaa klo 10.00-12.30 Opotuvassa, paikkana Tellus Innovation Arenan yhteydessä oleva Business Kitchen. Opotuvassa kerrotaan ja keskustellaan kevään 2019 yhteishausta, eri koulutusalojen valintaperusteista sekä avoimen yliopiston väylästä tutkinto-opiskelijaksi osana Toinen reitti yliopistoon -kehityshanketta. Opotuvassa on tarjolla aamupalaa.

Abipäivillä pääset tapaamaan vastikään opiskelijavaihdossa olleita opiskelijoitamme Study Abroad Fair -tapahtumassa Tellus Innovation Arenalla klo 11.00-14.00. Tapahtumassa on myös kulttuuripisteitä, joissa eri maista kotoisin olevat yliopisto-opiskelijat esittelevät omaa kotimaataan.

Starttiviivalta tukea tai kiihdytä suoraan oman alasi luo

Panostamme alavalinnassa auttamiseen: heti pääsisäänkäynnillä on Starttiviiva-tiski, johon voit ensin pysähtyä juttelemaan haaveistasi ja saada tukea tärkeään päätökseen itsellesi sopivista koulutusaloista. Sen jälkeen voit siirtyä Väylän varrelle eri tutkinto-ohjelmien esittelypisteille. Jos oma alasi on jo "lukittu", voit siirtyä suoraan valitsemasi alan esittelypisteeseen.

Starttiviivalta saat hyvien neuvojen lisäksi materiaalipaketin.

Tapahtuma-alueelta löytyy lisäksi kaksi muuta infopistettä.

Saapuminen tapahtumaan ja parkkialueet

Tapahtuman pääsisäänkäynti 2T-ovi sijaitsee Erkki Koiso-Kanttilan kadulla, jonne ajetaan Yliopistokadun kautta. Bussit voivat jättää matkustajansa linja-autopysäkeille Yliopisto P/E. Bussien säilytyspaikat ovat ensisijaisesti Linnanmaan liikuntahalli (Virkakatu 1) sekä toissijaisesti Linnanmaan Prisma (Kauppalinnankuja 1-3). Suosittelemme yksittäin saapuvia tapahtumakävijöitä käyttämään Oulun joukkoliikennettä, sillä yleisiä autopysäköintipaikkoja on kampusalueella hyvin rajallisesti.

Ensiapupiste L9-salissa

Jos tarvitset ensiapua Abipäivillä, tavoitat ensiapua antavan henkilön numerosta 050 531 8196. Ensiapupiste sijaitsee L9-salissa. Katso sijainti tapahtumaohjelman kartasta tai Tuudo-sovelluksesta.  Tapahtuman henkilökunta hälyttää tarvittaessa apua, joten ota yhteyttä sinua lähimpään esittelypisteeseen tai virastomestareihin, mikäli havaitset jonkun olevan kiireellisen avun tarpeessa.

Abipäivät näkyvät myös somessa

Jaamme Abipäivien tunnelmia Instagramissa sekä Snapchatissa @unioulu. Abipäiviin voit tutustua myös tapahtuman Facebook-sivulla.