Löydä oma alasi Abipäivillä 4.–5.11.2020

Tervetuloa Oulun yliopiston Abipäiville!  Abipäivät on tarkoitettu kaikille lukioikäisille sekä ammattiopistossa opiskeleville.

Abipäivien alustava  ajankohta on 4.–5.11.2020.  Koronapandemia  voi vaikuttaa tapahtuman järjestämiseen. On mahdollista, että Abipäiviin voi osallistua etänä.  

Abipäivät on käynnissä Linnanmaan kampuksella keskiviikkona 4.11.2020 ja torstaina 5.11.2020 klo 9.00-15.00. Ohjelma kumpanakin päivänä on sama. 

Abipäivät tarjoaa mahdollisuuden tutustua Oulun yliopiston monitieteiseen koulutustarjontaan: voit tutustua kevään 2021 yhteishaun hakukohteisiin sekä avoimen yliopiston kurssivalikoimaan.

Sisäänkäynti tapahtumaan on pääovelta 2T, Erkki Koiso-Kanttilan katu 3.

Vuoden 2019 Abipäivien tapahtumaohjelmaan voit tutustua täällä.

Starttiviivalta tukea tai kiihdytä suoraan oman alasi luo

Panostamme lukiolaisten auttamiseen opintojen alavalinnassa. Heti pääsisäänkäynnillä on Starttiviiva-tiski, johon voit pysähtyä juttelemaan haaveistasi ja saada tukea tärkeään päätökseen sinulle sopivista koulutusaloista. Starttiviivalta voit siirtyä tapahtuma-alueelle Väylän varrelle.

Starttiviivalta saat hyvien neuvojen lisäksi halutessasi painetun hakijan oppaan, UniOulu-lehden ja avoimen yliopiston esitteen.

 

 

 

Esittelypisteet ja saliesittelyt

Olemme koonneet Väylän varrelle kaikki tärkeät asiat valintasi tueksi. Väylän varrella voit tutustua tutkinto-ohjelmien ja opiskelijaelämän esittelypisteisiin. Esittelypisteillä pääset tapaamaan eri alojen yliopisto-opiskelijoita, joilta saat tietoa opiskelusta Oulun yliopistossa. Voit jutella heidän kanssaan myös vaihto-opiskelumahdollisuuksista. 

Luentosaleissa pidetään tutkinto-ohjelmaesittelyjä klo 9.30–14.30. Vuoden 2019 Abipäivien salitiedot, ajat ja tapahtuma-alueen kartan löydät täältä.

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) on mukana tapahtumassa. Abipäiviltä on bussikuljetuksia Oamkin Kontinkankaan kampukselle.

Opotupa 

Opinto-ohjaajille järjestämme omaa ohjelmaa klo 10.00-14.00 Opotuvassa, joka vuoden 2019 Abipäivillä oli Prosessinkadun varrella salissa PR101. Opotuvassa kerrotaan ja keskustellaan kevään 2021 yhteishausta ja eri koulutusalojen valintaperusteista. Opotuvassa on kahvitarjoilu. 

Opotuvan 2019 ohjelma: 

10.00-10.15 Opiskelijahaku 2020
10.15- 12.00 Alakohtaiset valintaperusteet: humanistiset alat, luonnontieteet, tekniikan alat sekä tietojenkäsittely ja tietoliikenne
12.00-12.45 Lounas
12.45-14.00 Alakohtaiset valintaperusteet: kasvatusalat, kauppatieteet sekä lääketieteet, terveystieteet ja biokemia.

Saapuminen tapahtumaan ja parkkialueet

Tapahtuman pääsisäänkäynti 2T-ovi sijaitsee Erkki Koiso-Kanttilan kadulla, jonne ajetaan Yliopistokadun kautta. Bussit voivat jättää matkustajansa linja-autopysäkeille Yliopisto P/E. Bussien parkkipaikka tapahtuman ajaksi on ensisijaisesti Linnanmaan liikuntahalli (Virkakatu 1).

Mikäli liikuntahallin parkkipaikka on ruuhkainen, bussit voivat käyttää Linnanmaan Prisman (Kauppalinnankuja 1-3) parkkipaikan takaosaa sekä jäähallin puoleista sivuparkkia.

Suosittelemme yksittäin saapuvia tapahtumakävijöitä käyttämään Oulun joukkoliikennettä, sillä yleisiä autopysäköintipaikkoja on kampusalueella hyvin rajallisesti.

Ensiapupiste L9-salissa

Jos tarvitset ensiapua Abipäivillä, tavoitat ensiapua antavan henkilön numerosta 041 5444 354. Ensiapupiste sijaitsee L9-salissa. Katso sijainti tapahtumaohjelman kartasta. Tapahtuman henkilökunta hälyttää tarvittaessa apua, joten ota yhteyttä sinua lähimpään esittelypisteeseen tai virastomestareihin, mikäli havaitset jonkun olevan kiireellisen avun tarpeessa. 

Ruokailu Abipäivillä

Tapahtumakävijät ovat voineet ostaa ennakkoon Juveneksen lounaslippuja. 18.10 mennessä tilatut liput ovat toimitettu postitse oppilaitoksille. Jos liput ovat tilattu 18.10 jälkeen, ne ovat noudettavissa keskusaulassa sijaitsevasta Café & Juicebar -ravintolasta. Café & Juicebarin tarkan sijainnin näet kartasta.

Juveneksen lounasliput käyvät kaikissa Juveneksen ravintoloissa. Ruokailun sujuvuuden varmistamiseksi toivomme Juveneksen lounaslipuilla ruokailevia kävijöitä suosimaan ensisijaisesti ravintola Napaa. Ravintola Napa sijaitsee kampusalueen keskusaulan alakerrassa.

Mikäli Napa on ruuhkainen, suosittelemme kävijöitä käyttämään myös muita kampusalueen ravintoloita. Kaikki kampusalueen ravintolat löydät Oulu Campus Navigator -sovelluksesta. Sovellus on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoista. Huomaathan, että ravintolat Kastari ja H2O eivät ole Juvenes-ravintoloita.

Omia eväitään mukana tuovilla kävijöillä on käytössään kaksi salia, M101 ja PR102. Eväiden syöntipaikkojen tarkat sijainnit ovat merkitty karttaan.

Kävijät saavat kampusalueella sijaitsevasta Subway-ravintolasta 30% alennuksen näyttämällä Lukiolaisten Liiton korttia. Alennus annetaan normaalihintaisista tuotteista. Subway-ravintola sijaitsee tapahtuma-alueen ulkopuolella tiedekirjasto Pegasuksen kupeessa.

Abipäivät näkyvät myös somessa 

Jaamme Abipäivien tunnelmia Instagramissa sekä Snapchatissa @unioulu. Abipäiviin voit tutustua myös tapahtuman Facebook-sivulla.