Älä anna muiden määräillä

Tee omat valintasi

Määrää itse oma suuntasi

Teknologiako miesten ala? Ollaanpa rehellisiä. Maailman ensimmäisen täysin elektronisen yleiskäyttöisen tietokoneen, ENIAC:in, pääohjelmoijat olivat naisia. Ilman Margaret Hamiltonia tiimeineen Apollo 11 ei olisi voinut laskeutua kuuhun. Vuonna 1942 Hedy Lamarr patentoi George Antheilin kanssa taajuushyppelymetodin, johon pohjautuvat nykyaikaiset WLAN- ja Bluetooth-teknologiat. Ota sinäkin ensimmäinen askel tulevaisuuteen ja hakeudu opiskelemaan ICT-alaa.

Elämme jo nykyään teknologiayhteiskunnassa, jossa monia asioita ohjaa teknologian kehittyminen. Teknologian kehittyessä sen ympärille myös syntyy uusia ilmiöitä, jotka vaativat niin ihmisten kuin yritystenkin valveutumista. Tietoturva, jonka puolesta Laura Kankaala taistelee TV:ssäkin, on vain yksi esimerkki näistä teknologian ympärille syntyvistä ilmiöistä. Tulevaisuudessa kehityksen tahti kiihtyy entisestään ja ICT-osaajia löytyy alalta kuin alalta. Siksi kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin.

Oulun yliopistolla on pitkä historia ICT-osaajien kouluttamisessa ja vankat yhteistyösuhteet alan yrityksiin. Meidän alumnejamme löytyy niin pienistä kuin suurista maailmaa muuttavista yrityksistä sekä alan tutkimuksen kärkinimistä.

Oulun yliopistossa voit opiskella ICT-alaa neljässä eri ohjelmassa
Tutustu ohjelmiin alla olevista linkeistä ja löydä oma tulevaisuuden polkusi.
21.12.2016

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat ovat keskeisessä roolissa tekoälyn ja digitalisaation taustalla olevien teknologioiden kehittämisessä.
21.12.2016

Tietotekniikka

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan.
21.12.2016

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen asiantuntijana voi oppia ohjelmoimaan tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi myös rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita tai elokuvien animaatiohahmoja.
9.2.2018

Lääketieteen tekniikka

Lääketieteen tekniikka on nopeasti kehittyvä poikkitieteellinen ala, jonka tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia uutta teknologiaa hyödyntäen.

ICT-ala ei tietenkään ole vain naisten tai miesten ala – se on kaikkien ala. ICT koskettaa meistä jokaista tavalla tai toisella yhä kasvavassa määrin ja siksi ala tarvitsee kaikenlaisten ihmisten näkemystä, kokemusta ja osaamista. Tämä on asia, joka on ymmärrettykin jo monin paikoin. Esimerkiksi Nika Nour tekee töitä pelialalla sen eteen, että alalle pääsevät ja alalla menestyvät myös aliedustetut ryhmät. Hänen työnsä asettama esimerkki on tärkeä koko alalle, sillä kattamalla kaikki katsonta- ja käyttötavat teknologialle varmistamme sen, että ICT on kaikkien ICT:tä.

Tule opiskelemaan ICT-alaa

Hae yhteishaussa 17.–31.3.2021
He löysivät oman suuntansa ICT-aloilta
Tutustu Oulun yliopiston ICT-alojen opiskelija- ja alumnitarinoihin ja löydä sinäkin oma polkusi.
17.3.2017 Opiskelijatarina

Tietoliikennetekniikka työllistää


Hedy Lamarrin™ kuvaa käytetty kampanjassa perikunnan luvalla.
Hedy Lamarr™ Used With Permission From The Estate of Hedy Lamarr.