Uutiset

14.10.2019 Uutinen

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinnot Vasiliki Mylonopouloulle ja Pia Askoselle

Oulun yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on myöntänyt vuoden 2019 tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinnon tohtorikoulutettava Vasiliki Mylonopouloulle ja johdon assistentti Pia Askoselle.

14.10.2019 Uutinen

Dekaani Peppi Karppinen innovaatio- ja tutkimusneuvoston jäseneksi

Valtioneuvosto on nimittänyt Oulun yliopiston biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan dekaani, professori Peppi Karppisen uuden tutkimus- ja innovaationeuvoston jäseneksi.

11.10.2019 Uutinen

Abiturientti Alexandra Ahtiainen vietti tyttöjen päivän yliopiston rehtorina

Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki antoi paikkansa YK:n kansainvälisenä tyttöjen päivänä 11. lokakuuta 18-vuotiaalle Oulun Normaalikoulun abiturientille Alexandra Ahtiaiselle. Alexandra toimi yliopiston rehtorina päivän ajan.

11.10.2019 Uutinen

Tohtoripromootiossa on lupa iloita – ilmoittautuminen kevään promootioon avoinna

Oulun yliopiston 11. tohtoripromootio järjestetään kolmipäiväisenä tapahtumana 22.–24.5.2020. Paula Rossi on toiminut Oulun yliopistossa promootioperinteiden epävirallisena vaalijana pitkän kokemuksensa ansiosta.

9.10.2019 Uutinen

Uusia ratkaisuja viranomaisten väliseen kriittiseen viestintään, turvallisuuteen ja etäyhteyksiin

Juuri alkanut sisällöltään ja kooltaan merkittävä PRIORITY-projekti tutkii, kehittää ja kokeilee viranomaisille ja etäyrityksille suunnattuja kriittisiä viestintäratkaisuja. Tärkeänä tavoitteena on täydentää nykyisiä kriittisiä puhe- ja viestipalveluja laajakaistan dataominaisuuksilla hyödyntämällä kaupallisia langattomia 4G- ja 5G-verkkoja.

7.10.2019 Uutinen

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla elämänturvayhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

1.10.2019 Uutinen

Valmistuneet toivovat parempia neuvottelutaitoja ja stressinsietokykyä – syksyn uraseurantakysely alkaa

Uraseurannan perusteella maisterit ovat pääosin tyytyväisiä tutkintoihinsa ja kouluttautuminen on kannattanut.

1.10.2019 Uutinen

Radiokanavien asiantuntija Pekka Kyösti raivaa tietä 6G-tutkimukselle

Matemaatikoksi kouluttautunut Pekka Kyösti tarkastelee tulevaisuuden mobiiliviestinnässä käytettäviä tekniikoita omien sanojensa mukaan mielellään ulkopuolisen silmin.

-Vaikka olenkin työskennellyt insinöörien kanssa koko urani ajan, olen aina katsonut asioita eri näkökulmasta

27.9.2019 Uutinen

Ennätysmäärä ihmisiä ihastui tieteeseen Tutkijoiden yössä

Kaikille avoimessa tapahtumassa koettiin elämyksiä eri tieteenalojen parissa. Tutkijoiden yötä vietettiin perjantaina 27.9. Linnanmaan kampuksella nyt neljättä kertaa.

27.9.2019 Uutinen

Marko Ahtisaari: ”Demokratiamme on vuokramaalla”

Marko Ahtisaari puhui eilen Oulun yliopistolla Datatalous-seminaarissa. Seminaarin pyrkimyksenä oli herätellä keskustelua datataloudesta: onko se uhka vai mahdollisuus?

26.9.2019 Uutinen

Ikääntyneiden lääkehoidon turvallisuudessa puutteita

Lääkehoidon ohjeista ja suosituksista poikkeaminen on yleistä ikääntyneiden pitkäaikaishoidossa, osoittaa tuore väitöstutkimus.

24.9.2019 Uutinen

Oulun yliopisto hakee mahdollisuutta kouluttaa psykologeja

Koulutusvastuulla tavoitellaan helpotusta Pohjois-Suomen psykologipulaan.

23.9.2019 Uutinen

Oulun yliopistossa tehdään merkittävää eturauhassyöpätutkimusta – professori Gong-Hong Wein tutkimusryhmä palkittiin jälleen

Minervasäätiön Medix-palkinto biolääketieteen perustutkimuksessa on tänä vuonna myönnetty Oulun yliopiston syöpämolekyylilääketieteen professori Gong-Hong Wein tutkimusryhmälle aggressiivisen eturauhassyövän geneettisen syntymekanismin selvittämisestä.

20.9.2019 Uutinen

Uudet opiskelijat sukeltavat innolla yliopistoelämään

Milla Miettinen, Janne Junnelin ja Tomi Mestari ovat aloittaneet opintonsa Oulun yliopistossa tänä syksynä. Uusien opiskelijoiden ryhmäytyminen ja orientaatio opintoihin on saanut lennokkaan lähdön ensimmäisten viikkojen aikana.

19.9.2019 Uutinen

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi kiertotaloustutkimustaan - haussa viisi huippututkijaa

Epäorgaanisten sivuvirtojen arvoketjujen tutkimukseen ja uusien hyödyntämisteknologioiden kehittämiseen haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta huippututkijaa Oulun yliopiston InStreams-tutkimusohjelmaan.

19.9.2019 Uutinen

Tieteen lumoa ennennäkemättömän laajasti Tutkijoiden yössä

Oulun yliopisto tarjoaa suurelle yleisölle laajan kattauksen tutkimuksestaan Tutkijoiden yössä perjantaina 27.9. klo 17–21 Linnanmaalla. Kaikenikäisille suunnatussa ohjelmassa yleisöllä on mahdollisuus nähdä ja kokea, miten tiedettä tehdään. Illan aikana kävijät pääsevät tutkijoiden opastamana tutustumaan erilaisten työpajojen, luentojen ja tutustumiskierrosten kautta tutkijoiden työhön.

17.9.2019 Uutinen

Suomen terästeollisuuden osaamista vahvistetaan ja päästöjä pienennetään 16,7 miljoonan euron yhteishankkeella

Neljä yliopistoa, VTT ja yhdeksän yritystä käynnistävät laajan hankkeen, jonka päätavoitteena on uusien terästuotteiden ja koneiden tehokas ja kestävä kehittäminen. Hankkeella halutaan nopeuttaa tuotekehitysprosessia sekä parantaa tuotteita, niiden suorituskykyä ja niihin liittyviä palveluita niin, että valmistus on ympäristöystävällistä ja tuotannon päästöt vähenevät.

17.9.2019 Uutinen

Tulevat luokanopettajat heti kiinni käytännön koulutyöhön

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut ja Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta aloittavat tänä syksynä ainutlaatuisen opettajien osaamisen kehittämiseen liittyvän yhteistyön. Kaikki 80 tänä syksynä Oulun yliopistossa laaja-alaisen luokanopettajakoulutuksen aloittanutta pääsee heti opintojensa alusta kiinteään yhteistyöhön käytännön koulutyön kanssa.

16.9.2019 Uutinen

Yliopisto vie koulutusta tutkinnot edellä

Kansainvälisyyden ja koulutusviennin saralla tapahtuu nyt paljon.

16.9.2019 Uutinen

Perunanviljelyn digiloikka – kehitteillä maaperän automaattinen kosteudensäätöjärjestelmä

Maanviljelyä tuntemattomalle täytyy ensiksi avata säätösalaojituksen periaate: viljelyalueelle asennetut salaojaputket keräävät maaperään imeytyneen veden kokoojaputken kautta salaojakaivoon, jonka vedenpinnan korkeutta säätämällä pystytään vaikuttamaan pellon kosteusolosuhteisiin. Salaojakaivon säätäminen tapahtuu nykyisin mekaanisesti, ja jos tilalla on satoja hehtaareja salaojitettua peltoa, viljelijä käyttää paljon työaikaansa kaivojen tarkastamiseen ja säätämiseen.

11.9.2019 Uutinen

Oulun yliopisto jälleen 300 parhaan joukossa THE-yliopistovertailussa

Oulun yliopisto sijoittuu tuoreessa Times Higher Education –rankingissa sijavälille 251-300. Sijoitus on maailman parhaimpien yliopistojen joukossa sama kuin viime vuonna. Suomalaisyliopistojen välisessä vertailussa Oulun yliopisto nousi jaetulle kolmannelle sijalle.

10.9.2019 Uutinen

Uuden materiaalitutkimusmenetelmän teho yli satakertaiseksi

Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö moninkertaisti uraauurtavan spektroskopian herkkyyden.

9.9.2019 Uutinen

Tellus saapuu Kontinkankaalle

Kontinkankaan kampus saa oman Telluksensa tänä syksynä. Avajaiset järjestetään 17.9., jonka jälkeen Telluksen kolme kerrosta ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan vapaassa käytössä. 

6.9.2019 Uutinen

Aikuisiän lihavuudelle altistavien geneettisten tekijöiden vaikutus alkaa varhaislapsuudessa

Eri geneettiset tekijät selittävät painoindeksissä tapahtuvia muutoksia eri ikäkausina, osoittaa tuore tutkimus.