60 000 syytä tulla opiskelemaan Oulun yliopistoon

Oletko valmistunut Oulun yliopistosta?

Loistavat alumnimme

Valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti osaamisellaan vaikuttavat alumnimme ovat suuri ylpeyden aiheemme. Oulun yliopistosta valmistuneita on jo 60 000 ja alumnikunta vahvistuu joka vuosi reilusti yli tuhannella uudella maisterilla ja reilusti yli sadalla tohtorilla.

Oulun yliopiston alumneja ovat kaikki Oulun yliopistossa tutkinnon sekä MBA:n tai eMBA:n suorittaneet.

Opintojen myötä syntynyt yhteys yliopistoon säilyy ikuisesti. Valmistuneiden työelämätuntemus ja uratarinat hyödyttävät opiskelijoitamme, opetuksen kehittämistä, uransa alkuvaiheessa olevia sekä alan vaihtoa tai täydennyskoulutusta harkitsevia. Alumnitarinoissa kerromme, millaisille monipuolisille työurille kasvattimme ovat opintojensa jälkeen työllistyneet. Toivomme, että sinäkin saat niistä inspiraatiota ja iloa omaan tekemiseesi.  

19.2.2021

Intohimo koodaamiseen avasi oven Piilaaksoon

Louai Al-Khanji kokeili jo opiskeluaikana työskentelyä Yhdysvalloissa. Nyt hän on töissä Piilaaksossa WhatsAppin ohjelmistoinsinöörinä.
16.2.2021

Maantieteilijä puhuu polkupyöräilyn puolesta

Pasi Haapakorva työskentelee liikennehankkeissa kävelyn ja pyöräilyn asiantuntijan roolissa. Arjen sujuvuus on maantieteilijän ykköstavoite.
9.2.2021

Käsikirjoittaja herättää kysymyksiä fiktion avulla

Merja Aakko vaihtoi ammattia toimittajasta käsikirjoittajaksi raivaamalla kalenteriin tilaa uuden opettelulle. Kaikki synnit -sarjan käsikirjoittajalle paikallisuus on kirjoittajana tärkeää.
3.2.2021

Johtajan on hyvä osata puhua bisnestä

Ukko Kumpulainen näkee kehittämässään kevytyrittäjyydessä mahdollisuuksia sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta. Johtamisen opinnot täydensivät toimitusjohtajan ammattitaitoa.
28.1.2021

Tietotekniikan diplomi-insinööri koodaa älykkäitä autoja

Krista Vilppola hakeutui tietotekniikan opintoihin alan tarjoamien monipuolisten mahdollisuuksien vuoksi. Nykyisessä työssään hän tuottaa ohjelmistoja johtaville autonvalmistajille.
14.12.2020

Kansainvälisessä opettajakoulutuksessa yhdistyvät globaali näkökulma ja kasvatustieteet

Kasvatustieteiden tohtori Hanna Alasuutari on tähdännyt kansainväliselle uralle jo opintojensa alusta lähtien. Hänen työnsä Maailmanpankissa on hektistä mutta palkitsevaa.
30.11.2020

Terveyshallintotiede kutsui muutosjohtajaa

Ville Valkama kiinnostui terveysalasta, koska hän halusi tehdä työtä, jolla on merkitys. Pihlajalinnan aluejohtajalle on tärkeää tuoda terveyspalveluita myös harvaan asutuille alueille.
12.11.2020

Tohtorintutkinnolla töihin kemianteollisuuden kansainväliselle huipulle

Saksassa työskentelevälle Tero Mustoselle ovet maailmalle aukesivat ainutlaatuisen tutkintoyhdistelmän ja uuteen heittäytyvän asenteen myötä. 
5.11.2020

Saamenkielisen tutkimuksen uranuurtaja – vuoden alumni Vuokko Hirvonen on raivannut tietä saamelle tieteen kielenä

Saamenkielisen koulutuksen ja tutkimuksen edistämisen parissa elämäntyönsä tehnyt Vuokko Hirvonen on esimerkillään kannustanut saamelaisia korkeakouluopintoihin.
23.7.2020

Valaistusasiantuntija näkee myös pimeän merkityksen

Valaistus on intohimo diplomi-insinööri Kaisa Poikelalle, jonka mielestä hyvällä valaistuksella saa paikan kuin paikan loistamaan.
23.7.2020

Musiikki sai sisällön saamen kielen ja kulttuurin opinnoista

Saamen kielen ja kulttuurin opiskelu auttoi räppäri Ailu Vallea löytämään merkityksen omalle musiikilleen. Hän työskentelee vahvistaakseen saamelaisen kulttuurin elinvoimaa.
24.7.2020

Terveyttä edistävää teknologiaa

Terveyden ja hyvinvoinnin mittaamisen yksilöllisyys kiehtoo lääketieteen tekniikan alumnia Iida Paksuniemeä ja alaa opiskelevaa Terhimaria Kaskea. Heitä yhdistää vahva halu auttaa osaamisensa avulla ihmisiä voimaan paremmin.
10.8.2020

Nopeamman diagnostiikan jäljillä

Biokemisti Lauri Rannaste kehittää työkseen uudenlaisia diagnostiikkatestejä. Nopeammasta diagnostiikasta hyötyvät niin terveydenhuolto kuin kuluttajatkin.
22.7.2020

Työelämä tarvitsee ihmisläheisiä diplomi-insinöörejä

Tausta humanistisissa opinnoissa on auttanut diplomi-insinööri Tarja Männistöä löytämään hänelle itselleen mieluisimmat työtehtävät. Monitieteinen tutkinto on etu työmarkkinoilla.
25.2.2020

Tekniikka muuttaa maailmaa – alalle tarvittaisiin enemmän tyttöjä

Fanny Vainionpää on huomannut, että mielikuva miehisestä IT-alasta istuu tiukassa. Tietojenkäsittelytieteiden väitöskirjatutkijan mielestä tekniikan alat sopivat erinomaisesti myös naisille.
21.2.2018

Uuden ajan opiskelijaboksi on yhteisöllinen

Uutta opiskelija-asumista suunnitellut arkkitehti Antti Karsikas muistelee lämmöllä omaa opiskelijaboksiaan. Opiskeluaika on asumisenkin näkökulmasta erityistä aikaa.
14.12.2017

Kielitaito on yksilön, yrityksen ja koko Suomen kilpailutekijä

Markkinointiviestintätoimisto Kuulun perustanut Jonna Muurinen tietää, että liike-elämä tarvitsee kielten osaajia. Ruotsia opiskellut Muurinen on omakohtaisesti kokenut, kuinka vaihtoehdot laajenevat hyvän kielitaidon myötä.
12.1.2018

Humanisteja tarvitaan joka alalla

Suomen kieltä ja kirjallisuutta opiskellut Anna Salomaa otti rohkeasti yhteyttä oman alansa ulkopuolelle ja löysi oman paikkansa pelialalta. Humanistiset tieteet antavat pohjan monenlaiselle osaamiselle.
24.9.2018

Museo- ja tiedekeskus tarvitsee tiedeviestijää

Tiedeviestijä ja arkeologi Riikka Harjula keskittyy työssään sosiaaliseen mediaan, viestintään ja valokuvaukseen. Oulun Museo- ja tiedekeskus Luupin sosiaalisen median asiantuntija tarvitsee monipuolista osaamista.
24.9.2018

Seikkaileva toimittaja ja videotuottaja

Tiedeviestinnän maisteri Juho Karjalainen luottaa kykyihinsä ja uskaltaa yrittää. Yritystoiminnassaan hän keskittyy tiede- ja matkailuviestintään. Karjalaisen mukaan tiedeviestintä rohkaisee tekemään ja yrittämään ahkerasti.
Tutkijan uralle Oulun yliopistosta
14.12.2017

Tutkijat haluavat ymmärtää Aurinkoa

Avaruusfyysikoiden Ville Maliniemen ja Ilpo Virtasen mielestä Aurinko on mitä kiinnostavin tutkimusaihe. Ymmärtämällä paremmin Aurinkoa saadaan tärkeää tietoa niin avaruusmatkustamisesta kuin tähden ilmastovaikutuksista.
21.1.2020

Matkailuntutkija reissaa paikalliset mielessään

Matkailun vaikutukset pieniin kyläyhteisöihin kiehtovat Outi Kulusjärveä. Matkailumaantieteen tutkija puhuu kasvun ja kehittämisen sijaan mieluummin paikallisesta hyvinvoinnista.
19.3.2020

Tutkijan työ on sosiaalista - yhteyttä kollegoihin voi pitää myös digitaalisesti

Oulun yliopistossa on teoreettiselle kvanttitutkimukselle hyvät olosuhteet. Fysiikan tohtori Matti Silveri johtaa pientä tutkimusryhmää ja nauttii työstä, joka tarjoaa aivoille jatkuvia haasteita.
1.3.2021

Elektroniikan osaaja pilkkoo sekunteja

Henna Ruokamon rakentama etäisyyskamera saattaa pian olla joka auton vakiovaruste. Hänen väitöstyönsä aiheena oli rakentaa uudella periaatteella toimiva sensori etäisyysmittaukseen.
 

1959

Oulun yliopisto aloitti toimintansa

 

60 000+

alumnia 60 vuodessa

 

8

tiedekunnan poikkitieteellinen ympäristö

 

 

29.10.2019

Väitöskirja on tutkimuksen ajokortti

Jenni Kiventerä kehitti väitöstutkimuksessaan ympäristöystävällisempiä menetelmiä kaivosjätteiden varastointiin. Tutkimustyöstä on tehnyt mielekästä ympäristöystävällisyyden lisäksi tiivis yritysyhteistyö.
7.2.2020

Tohtorikoulutettavan arkea

Kyky poimia ja sisäistää oleelliset asiat teksteistä on ollut hyödyksi väitöskirjaansa tekevälle diplomi-insinööri Katri Piekkarille. Hän on mukana kiertotaloutta kehittävässä tutkimusryhmässä ja haluaa olla hyödyksi tälle planeetalle.