60 000 syytä tulla opiskelemaan Oulun yliopistoon

Oletko valmistunut Oulun yliopistosta?

Loistavat alumnimme

Valtakunnallisesti ja maailmanlaajuisesti osaamisellaan vaikuttavat alumnimme ovat suuri ylpeyden aiheemme. Oulun yliopistosta valmistuneita on jo 60 000 ja alumnikunta vahvistuu joka vuosi reilusti yli tuhannella uudella maisterilla ja reilusti yli sadalla tohtorilla.

Oulun yliopiston alumneja ovat kaikki Oulun yliopistossa tutkinnon sekä MBA:n tai eMBA:n suorittaneet.

Opintojen myötä syntynyt yhteys yliopistoon säilyy ikuisesti. Valmistuneiden työelämätuntemus ja uratarinat hyödyttävät opiskelijoitamme, opetuksen kehittämistä, uransa alkuvaiheessa olevia sekä alan vaihtoa tai täydennyskoulutusta harkitsevia. Alumnitarinoissa kerromme, millaisille monipuolisille työurille kasvattimme ovat opintojensa jälkeen työllistyneet. Toivomme, että sinäkin saat niistä inspiraatiota ja iloa omaan tekemiseesi.  

10.8.2020

Nopeamman diagnostiikan jäljillä

Biokemisti Lauri Rannaste kehittää työkseen uudenlaisia diagnostiikkatestejä. Nopeammasta diagnostiikasta hyötyvät niin terveydenhuolto kuin kuluttajatkin.
22.7.2020

Työelämä tarvitsee ihmisläheisiä diplomi-insinöörejä

Tausta humanistisissa opinnoissa on auttanut diplomi-insinööri Tarja Männistöä löytämään hänelle itselleen mieluisimmat työtehtävät. Monitieteinen tutkinto on etu työmarkkinoilla.
25.2.2020

Tekniikka muuttaa maailmaa – alalle tarvittaisiin enemmän tyttöjä

Fanny Vainionpää on huomannut, että mielikuva miehisestä IT-alasta istuu tiukassa. Tietojenkäsittelytieteiden väitöskirjatutkijan mielestä tekniikan alat sopivat erinomaisesti myös naisille.
21.2.2018

Uuden ajan opiskelijaboksi on yhteisöllinen

Uutta opiskelija-asumista suunnitellut arkkitehti Antti Karsikas muistelee lämmöllä omaa opiskelijaboksiaan. Opiskeluaika on asumisenkin näkökulmasta erityistä aikaa.
14.12.2017

Kielitaito on yksilön, yrityksen ja koko Suomen kilpailutekijä

Markkinointiviestintätoimisto Kuulun perustanut Jonna Muurinen tietää, että liike-elämä tarvitsee kielten osaajia. Ruotsia opiskellut Muurinen on omakohtaisesti kokenut, kuinka vaihtoehdot laajenevat hyvän kielitaidon myötä.
12.1.2018

Humanisteja tarvitaan joka alalla

Suomen kieltä ja kirjallisuutta opiskellut Anna Salomaa otti rohkeasti yhteyttä oman alansa ulkopuolelle ja löysi oman paikkansa pelialalta. Humanistiset tieteet antavat pohjan monenlaiselle osaamiselle.
24.9.2018

Museo- ja tiedekeskus tarvitsee tiedeviestijää

Tiedeviestijä ja arkeologi Riikka Harjula keskittyy työssään sosiaaliseen mediaan, viestintään ja valokuvaukseen. Oulun Museo- ja tiedekeskus Luupin sosiaalisen median asiantuntija tarvitsee monipuolista osaamista.
24.9.2018

Seikkaileva toimittaja ja videotuottaja

Tiedeviestinnän maisteri Juho Karjalainen luottaa kykyihinsä ja uskaltaa yrittää. Yritystoiminnassaan hän keskittyy tiede- ja matkailuviestintään. Karjalaisen mukaan tiedeviestintä rohkaisee tekemään ja yrittämään ahkerasti.
5.3.2018

Ihminen ihmiselle

Koulutussuunnittelija Anne Pudas nauttii mentorointisuhteesta kumpuavista keskusteluista ja uusista näkökulmista. Hän on onnistunut antamaan lisäintoa kasvatustieteistä kutsumuksensa löytäneelle Milka Njorogelle.
Tutkijan uralle Oulun yliopistosta
14.12.2017

Tutkijat haluavat ymmärtää Aurinkoa

Avaruusfyysikoiden Ville Maliniemen ja Ilpo Virtasen mielestä Aurinko on mitä kiinnostavin tutkimusaihe. Ymmärtämällä paremmin Aurinkoa saadaan tärkeää tietoa niin avaruusmatkustamisesta kuin tähden ilmastovaikutuksista.
21.1.2020

Matkailuntutkija reissaa paikalliset mielessään

Matkailun vaikutukset pieniin kyläyhteisöihin kiehtovat Outi Kulusjärveä. Matkailumaantieteen tutkija puhuu kasvun ja kehittämisen sijaan mieluummin paikallisesta hyvinvoinnista.
19.3.2020

Tutkijan työ on sosiaalista - yhteyttä kollegoihin voi pitää myös digitaalisesti

Oulun yliopistossa on teoreettiselle kvanttitutkimukselle hyvät olosuhteet. Fysiikan tohtori Matti Silveri johtaa pientä tutkimusryhmää ja nauttii työstä, joka tarjoaa aivoille jatkuvia haasteita.
29.10.2019

Väitöskirja on tutkimuksen ajokortti

Jenni Kiventerä kehitti väitöstutkimuksessaan ympäristöystävällisempiä menetelmiä kaivosjätteiden varastointiin. Tutkimustyöstä on tehnyt mielekästä ympäristöystävällisyyden lisäksi tiivis yritysyhteistyö.
7.2.2020

Tohtorikoulutettavan arkea

Kyky poimia ja sisäistää oleelliset asiat teksteistä on ollut hyödyksi väitöskirjaansa tekevälle diplomi-insinööri Katri Piekkarille. Hän on mukana kiertotaloutta kehittävässä tutkimusryhmässä ja haluaa olla hyödyksi tälle planeetalle.
 

1959

Oulun yliopisto aloitti toimintansa

 

60 000+

alumnia 60 vuodessa

 

8

tiedekunnan poikkitieteellinen ympäristö