Koulussa tapahtuu koko ajan

Nimi: Henna Anunti
Opinnot: filosofian maisteri, maantiede
Nyt: biologian, maantieteen ja terveystiedon lehtori, Valtarin koulu ja Iin lukio

Opettajan työ ei ole koskaan tylsää. Kouluarjessa tapahtuu koko ajan ja opetusalalla on mahdollisuus osallistua kiinnostaviin projekteihin. Koen, että kansainvälinen koulujen välinen yhteistyö on erityisen inspiroivaa ja on ollut hienoa olla mukana lukuisissa kansainvälisissä hankkeissa. Tylsää työpäivää ei ole tullut vielä vastaan.

”Opettajana saa näköalan monenlaisiin maailmoihin.”

Laaja osaaminen valttia

Opettajana saa näköalan monenlaisiin maailmoihin. Kasvatus- ja opetustyö on tulevaisuuden tekemistä. Suomalainen yhteiskunta perustuu vahvaan osaamiseen ja laadukkaaseen koulutukseen. Päivätyöni lisäksi teen nyt myös jatko-opintoja Oulun yliopiston maantieteen tutkimusyksikössä. Tuleville opiskelijoille sanoisin, että nykyään meidän opettajien työllisyystilanne vaihtelee kovasti alasta ja paikkakunnasta riippuen. Sen vuoksi kannattaa opiskella laaja-alainen kelpoisuus, jolloin voi hakea monenlaisiin opetusalan työtehtäviin.

Arktinen asenne

Biologian ja maantieteen opetuksessa arktisten alueiden erityispiirteiden opettaminen kuuluu olennaisesti oppiaineen sisältöihin. Lukiomme on mukana kansainvälisessä ympäristönsuojeluprojektissa, jossa edustamme arktista osaamista ja pohjoista ulottuvuutta. Oulun yliopiston arktinen asenne on siis läsnä työssäni päivittäin.

Kiinnostuitko maantieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020