Maailmasta parempi pala kerrallaan

Nimi: Minna Hekanaho
Opinnot: filosofian maisteri, englantilainen filologia
Nyt: Senior Manager, Design, @Here


Tällä hetkellä käyttöliittymäsuunnittelussa on yhä keskeisimpänä käyttäjälähtöisyys. Yritämme saada käyttäjän maailmasta paremman pala kerrallaan. Työhöni tiimin vetäjäni ja suunnittelijana kuuluu konseptointia, käytännön interaktiosuunnittelua, tuotehallinnon tehtäviä, ihmisten johtamista ja paljon palavereita.

”Yritämme saada käyttäjän maailmasta paremman pala kerrallaan.”

Kiinnostunut kaikesta

Opiskeluaikana olin kiinnostunut hyvin monista eri asioista. Suoritin myös kasvatustieteen opinnot eli voisin työskennellä aineen opettajana, mutta tämä erilainen ura vei mennessään. Minulla oli muina sivuaineina kirjallisuus, filosofia ja American studies. Maisterin tutkinnon jälkeenkin olen tehnyt kuvataiteiden cum lauden ja perheopintojen appron. Mitään tarkkaa urasuunnitelmaa minulla ei koskaan oikein ollut. Olen vain ajautunut erilaisiin paikkoihin ja erilaisiin työtehtäviin. Tuleville opiskelijoille tärkein neuvoni on, että opiskelkaa kaikkea.

Muutoksia ilmassa

Nykyinen työni on monipuolista tiimityöskentelyä, jossa oppii jatkuvasti jotain uutta sekä sisällöistä että ryhmädynamiikasta. Koen tällä hetkellä, että sekä minä itse, että ala kokonaisuudessaan on jonkinlaisessa identiteettikriisissä. Periaatteessa suunnittelijat ratkovat asiakkaiden ongelmia, mutta käytännössä toimimme usein yritysmaailmassa, missä yritykset pyrkivät voittoihin. Suunnittelijat kuitenkin tavoittelevat parempaa maailmaa.

Kiinnostuitko englannin kielen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020