Monimuotoisesti EU:sta

Nimi: Niina Hotti
Opinnot: filosofian maisteri, maantiede
Nyt: tiedottaja, Euroopan komission Suomen-edustusto

Varsinaista urasuunnitelmaa minulla ei ole koskaan ollut. Pari vuotta kaupan alalla työskenneltyäni hain harjoitteluun Euroopan komission edustustoon ja sille tielle olen jäänyt. Työskentelin ensin seitsemän vuotta edustuston tietopalvelussa ja 2015 siirryin mediatiedottajaksi. Saan usein olla toimistollamme pohjoisen ääni eli sillä tavoin Oulun yliopiston arktisuus on edelleen läsnä.

Medianäkyvyys

Komission edustuston tehtävänä on keskustella ja tiedottaa EU-asioista kansalaisille, medialle ja sidosryhmille. Minä kuulun mediatiimiin, joka vastaa yhteydenpidosta toimittajiin, uutisten taustoituksesta sekä haastatteluiden järjestämisestä. Työhöni kuuluu myös sisällöntuotantoa eli lehdistötiedotteita, nettisivuja, uutiskirjeitä sekä sosiaalista mediaa. Pidämme huolen myös edustuston järjestämien tapahtumien ja Suomessa vierailevien komissaarien medianäkyvyydestä.

”Maantieteen piiristä löytyy koko maailma.”

Politiikan aitiopaikalla

”EU-nörtin” unelma on seurata EU-politiikkaa läheltä ja viestiä siitä sekä mediaa että kansalaisia kiinnostavalla tavalla. Pystyn työssäni yhdistämään analyysejä, projektinhallintaa, kieliä, viestintää, sosiaalista mediaa ja tapahtumien järjestämistä. Maantieteen opintojen ja sivuaineiden laaja-alaisuus on antanut valtavan hyvän pohjan vaihteleviin työtehtäviini, sillä olen saanut laajan ymmärryksen sekä luonnontieteistä että yhteiskuntatieteistä.

Maailma täynnä mahdollisuuksia

Tuleville opiskelijoilla sanoisin, että maantieteen piiristä löytyy koko maailma. Itse hakeuduin Oulun yliopistoon opiskelemaan maantiedettä, koska ympäristöasiat kiinnostivat minua. Opiskelujen edetessä kansainvälinen politiikka alkoi kuitenkin kiinnostaa enemmän ja lopulta suuntauduin poliittiseen maantieteeseen.

Kiinnostuitko maantieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020