Kehittäminen lähellä sydäntä

Nimi: Elsi Huovinen
Opinnot: terveyshallintotieteen maisteri, sivuaineina työ- ja organisaatiopsykologia ja johtamisen opinnot
Nyt: hoitotyön kliininen asiantuntija, kehittämiskoordinaattori, projektipäällikkö, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Olen pohjakoulutukseltani leikkaus- ja anestesiasairaanhoitaja. Muutimme miehen työkomennukselta Kanadasta takaisin Suomeen vuonna 2004, kun toinen lapsi oli tulossa. Aloin miettiä vaihtoehtoa kolmivuorotyölle. Muistan tuskailleeni lähimarketissa entiselle kollegalleni tilannettani, ja hän vinkkasi terveyshallintotieteistä. Opiskelin avoimessa yliopistossa Tampereella ja innostuin alasta. Sitten hain Ouluun opiskelemaan. Valmistumisen jälkeen toimin viitisen vuotta erilaisissa esimiestehtävissä, mutta kehittämispuoli oli koko ajan enemmän sydäntä lähellä.

Haastan ihmiset näkemään pullonkaulat

Parasta työssäni ovat haasteet, joita arjessa tulee eteen. Työkenttäni ulottuu myös oman sairaanhoitopiirini ulkopuolelle, ja vuosien saatossa olen tullut huomaamaan, että samankaltaiset pullonkaulat toistuvat organisaatioissa. Minun tehtäväni ei kuitenkaan ole antaa valmiita ratkaisuja vaan haastaa ihmiset löytämään ne omatoimisesti. Kehityksen pitää lähteä organisaatiosta itsestään. Alani on tärkeä siksi, että suomalainen terveys ja hyvinvointi riippuu hyvin pitkälti nimenomaan julkisen terveydenhuollon järjestämisestä. Jos se saadaan sujuvaksi ja ketteräksi, kynnys saada apua on matalampi. Se on meidän kaikkien etu.

"Tavoitteenamme on varmistaa jokaiselle suomalaiselle hyvät terveydenhuollon palvelut."

Koulutus antaa vahvan taustan

Yhteiskunnallinen näkemys julkisten palvelujen tuottamiseen avaa silmät näkemään asioita laajempina kokonaisuuksina. Opinnoissa käydään paljon asioita läpi juridiikan näkökulmasta, niin organisaatiotasolla kuin valtakunnan tasollakin. Omasta valmistumisestani on kuusi vuotta, ja nyt alkaa tuntua, että ne asiat, joita opinnoissa käytiin läpi, alkavat oikeasti kantaa eteenpäin. Koulutus antaa vahvan taustan ja tarjoaa monipuolisesti näkökulmia.

Suomalainen terveydenhuolto on maailman huippua

Suomalainen terveydenhuolto on maailman paras! Liekö missään muualla maailmassa näin vahvaa neuvolajärjestelmää ja kouluterveydenhuoltoa. Meillä on myös huippuhyvä erikoissairaanhoito. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö kehitettävää olisi, päinvastoin. Tavoitteenamme on varmistaa jokaiselle suomalaiselle hyvät terveydenhuollon palvelut. Sujuva hoitoon pääseminen on yksi tärkeimmistä kehittämisen paikoista. Asiat pystytään tekemään vielä paremmin.

Kiinnostuitko terveyshallintotieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020