Visiosta valmiiksi

Nimi: Aarne Huttunen
Opinnot: tekniikan kandidaatti, tuotantotalous
Nyt: Head of Design, CubiCasa

Olin työhaastattelussa toisessa yrityksessä ja haastattelija totesi kesken haastattelun, että meillä ei taida olla töitä tämän profiilin kaverille, mutta tiedän, kenellä on. Näin löysin CubiCasalle, missä työni pitää sisällään käyttöliittymien suunnittelua, graafista suunnittelua, ohjelmointia sekä digitaalisen myynnin ja markkinoinnin automaation hoitamista.

”Tärkeintä on löytää jokaiseen tilanteeseen sopiva ratkaisu ja toteuttaa se.”

Ruoki oppimishalua

Tuotantotalouden opintojen aikana opiskelijan mieleen rakennetaan konsepti erinomaisesta yrityksestä ja sen toimintatavoista. Tämä on antanut kyvyn ymmärtää sen, että liiketoiminnan realiteetit eivät aina mahdollista absoluuttisesti parhaan ratkaisun toteuttamista – tärkeintä on löytää jokaiseen tilanteeseen sopivin ratkaisu ja toteuttaa se. Opinnoissani valitsin tietoisesti asiakasrajapintaa lähellä olevia tietotekniikan kursseja, sillä koin, että siellä olisin vahvimmillani. Tuleville opiskelijoille painottaisin sitä, että opiskeluissa ei kannata keskittyä pelkästään kurssien suorittamiseen vaan lähteä mukaan myös muuhun tekemiseen ja ruokkia omaa oppimishalua myös vaihtoehtoisilla lähteillä.

Vapaus ja vastuu omasta tekemisestä

Työssäni parasta ja mielenkiintoisinta on vapaus ja vastuu toteuttaa itseäni. Usein työtehtävä tulee vision muodossa ja saan melko vapaat kädet toteuttaa työn parhaaksi katsomallani tavalla. Tällöin uuden oppiminen on välttämätöntä ja huomaamatta ajaa itseään entistä parempiin suorituksiin. Oulun yliopistosta ja sieltä tarttuneesta arktisesta asenteesta pidän edelleen mukanani moton, että kaikki ongelmat on tehty selätettäviksi.

Kiinnostuitko tuotantotalouden opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020