Materiaalin valinnassa turvallisuus on tärkeintä

Nimi: Tatu Kaupinmäki
Opinnot: konetekniikan diplomi-insinööri, materiaalitekniikan suuntautumisala, sivuaineena tuotantotalous
Nyt: materiaali-insinööri, Neste Jacobs Oy
 

Tein opiskeluaikana harjoitteluja ja diplomityön terästehtaalle. Nykyiseen työhöni tulin avoimen haun kautta melko pian valmistumiseni jälkeen. Olin innoissani mahdollisuudesta päästä laajentamaan omaa osaamistani uusille alueille. Olen asunut koko ikäni Oulussa, mutta pääkaupunkiseudulle muuttaminen ei ollut kynnyskysymys.

Tarkoituksenmukaiset materiaalit kestävät

Työssäni parasta on monipuolisuus ja vastuullisuus sekä eri sidosryhmien kanssa työskentely parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Minun tehtävänäni on varmistaa, että projekteissamme käytetyt materiaalit ovat kestäviä ja käyttötarkoitukseensa sopivia. Yleisimmin materiaalit ovat erityyppisiä teräksiä. Monipuoliset prosessiolosuhteet vaativat laajaa vauriomekanismien tuntemista.

Väärät materiaalit tulevat kalliiksi

Väärien materiaalien käyttö tulee nopeasti kalliiksi, ja lisäksi se voi aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa ympäristöongelmia. Siksi työni on tärkeää. Kun valitaan heti alussa sopiva materiaali, estetään vaurioiden syntymistä ja kasvatetaan myös laitteiston käyttöikää.

”Meillä osataan huomioida suunnittelussa erityisesti ääriolosuhteet, jotka vaikuttavat oleellisesti materiaalin ominaisuuksiin.”

Panosta mielekkäisiin asioihin

Jos konetekniikka alana kiinnostaa, kannattaa panostaa kunnolla omiin mielenkiinnon kohteisiinsa. Opintojen aikaiset tutustumiskäynnit yrityksiin ovat hyviä tapoja tutustua insinöörin työhön ja niistä saa kuvan työn monimuotoisuudesta. Konetekniikan diplomi-insinööreille on töitä laajalla alueella. Haalariharjoitteluihin kannattaa hakea heti opintojen alussa.

Teräsosaamisen huippumaa

Meillä on asiakkaita maailmanlaajuisesti, joten saan tehdä yhteistyötä eri taustoista tulevien ihmisten kanssa. Suomen teräsosaamista arvostetaan maailmalla. Meillä osataan huomioida suunnittelussa erityisesti ääriolosuhteet, jotka vaikuttavat oleellisesti materiaalin ominaisuuksiin. Suomessa myös turvallisuus- ja ympäristöasiat ovat tiukkaan säädeltyjä, joten maailmalla luotetaan meidän pystyvän toimittamaan vaativiakin ratkaisuja.

Kiinnostuitko konetekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020