Fysiikka auttaa ymmärtämään ilmiöitä

Nimi: Mirjam Kellinsalmi
Opinnot: filosofian maisteri, fysiikka, sivuaineina matematiikka ja teoreettinen fysiikka
Nyt: suunnittelija, Ilmatieteen laitos

Luonnontieteet ovat kiinnostaneet minua lapsesta saakka, joten fysiikan opiskelu oli minulle aika luonnollinen vaihtoehto. Valmistuin vuonna 2016, ja Ilmatieteen laitoksella Helsingissä oli kiinnostava työ tarjolla. Olin jo pidempään ajatellut, että Ilmatieteen laitos olisi hyvä ja luotettava työpaikka. Teen työkseni lentosäähavaintojen kehittämistä Havaintopalveluissa.

Säähavaintojen tutkiminen parantaa turvallisuutta

Parasta työssäni ovat haastavat ja monipuoliset työtehtävät. Käytännössä työni pitää sisällään paljon data-analyysiä ja raporttien kirjoittamista. Tutkimus on lähellä sydäntäni, ja se on aina mukavaa, kun datasta löytää jotain uutta. Työni on hyvin käytännönläheistä, sillä lentoliikenne on osa arkipäivää. Työni on tärkeää, sillä se parantaa lentoliikenteelle välttämättömien säähavaintojen luotettavuutta. Tarkka tieto säätilasta parantaa lentoturvallisuutta. Fysiikka auttaa ymmärtämään, mistä eri ilmiöt johtuvat syvemmällä tasolla.

”Fysiikka auttaa ymmärtämään, mistä eri ilmiöt johtuvat syvemmällä tasolla.”

Pohja monenlaisiin töihin

Fysiikka antaa pohjan monenlaisiin töihin, mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Se on hyvä ja turvallinen valinta, vaikkei vielä olisikaan niin tarkkaa suunnitelmaa siitä, mille alalle aikoo. En itsekään osannut vielä opintojen alkuvaiheessa ajatella, millaisiin työtehtäviin joskus päätyisin. Ajattelin, että jotain tutkimusta olisi kiva päästä tekemään.

Pohjoisuus on haaste lentoliikenteelle

Lumi ja kylmä ilmasto asettavat monenlaisia haasteita lentoliikenteelle. Osa työtäni on yrittää parantaa jäätämishavaintoja lentoasemilla, jotta pystyttäisiin paremmin tiedottamaan, milloin on vaarallinen jäätämistilanne. Jään kertyminen koneen pinnalle ja siipiin vaikuttaa suuresti koneen lento-ominaisuuksiin, joten tällaisiin tilanteisiin on tärkeää osata varautua. Haasteita tuo myös se, että sääolosuhteet saattavat etenkin talvella vaihtua ihan yhtäkkiä.

Kiinnostuitko matematiikan ja fysiikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020