Tietoa ja taitoa yritysten johtamiseen

Nimi: Sari Köykkä
Opinnot: kauppatieteiden maisteri, pääaine johtaminen, sivuaineina laskentatoimi ja markkinointi
Nyt: henkilöstöhallinnon Team Leader, Lidl Suomi Ky

Olin Lidlin suuri fani jo opiskeluaikoina ja tykkäsin käydä silloin tällöin lukemassa netistä heidän mainoslehtisiään. Kun valmistuin, otin tavoitteekseni kirjoittaa viisi työhakemusta päivässä. Istuin erään kerran kahvilassa kirjoittamassa hakemuksia, kun päädyin Lidlin sivuille. Siellä oli yllättäen haku International Trainee -ohjelmaan aivan loppusuoralla. Hain ja pääsin mukaan. Kaksivuotisen trainee-ohjelman lopuksi minulle tarjottiin taloushallinnon Team Leaderin paikkaa. Viime elokuussa vaihdoin HR-tehtäviin.

Rekrytointi on palkitsevaa

Parasta työni sisällössä on sen monipuolisuus. Esimiestyö tuo oman mausteensa työpäiviini. Pääsen kehittämään itseäni ja tiimiäni. Työ on tosi vaihtelevaa. Lidl on kansainvälinen firma ja meillä käy paljon kansainvälisiä vieraita. Rekrytointi on myös todella palkitsevaa. Tapaan nuoria, innokkaita tyyppejä, jotka ehkä opiskelevat tai ovat hakeutumassa opiskelemaan kauppatieteitä. Miten fiksuja he ovatkaan! Hakemukset ovat toinen toistaan parempia.

Oikeanlainen johtaminen on tärkeää

Erityinen mielenkiinnon kohteeni on ollut henkilöstöjohtaminen. Hain siihen lisäoppia Australiasta, missä olin vaihto-opiskelijana puoli vuotta. Johtaminen on minkä tahansa yrityksen näkökulmasta tärkeä asia. On tärkeää, että henkilöstöä kohdellaan hyvin ja pidetään huolta lakisääteisistä asioista. Sillä tavalla varmistetaan, että yrityksen toiminnan perusedellytykset toteutuvat. Myös oikeanlainen rekrytointi on tärkeää. Työyhteisöön vaikuttaa suuresti, millaisia työntekijöitä rekrytoidaan.

”Nykypäivän työelämä on kansainvälistä, joten suosittelen ehdottomasti jokaiselle vaihto-opiskelijaksi lähtemistä.”

Panosta kieliopintoihin

Kauppatieteiden tarjoamien mahdollisuuksien kirjo on laaja. Oma pääaine löytyy kyllä opintojen myötä. Ajattelen, että se polku, jonka myöhemmin valitsee työelämässä, vaikuttaa tulevaisuuteen enemmän kuin suuntautumisvaihtoehdon valinta. Nykypäivän työelämä on kansainvälistä, joten suosittelen ehdottomasti jokaiselle vaihto-opiskelijaksi lähtemistä. Eri kulttuurissa toimiminen avartaa maailmaa ja lisäksi saa laajan, kansainvälisen kaveripiirin. Suosittelen myös lukemaan vieraita kieliä yliopistossa. Mieluiten jotain muuta kuin englantia, jota kuulee kaikkialla muutenkin. Näin pystyt erottautumaan.

Suomalainen on periksiantamaton

Kansainvälisissä yhteyksissä suomalaisia leimaa tietty periksiantamattomuus ja sinnikkyys. Tunnistan sitä itsessänikin. Asiat tehdään tietyllä tavalla haluttuun pisteeseen. Itse esimerkiksi halusin opiskella henkilöstöjohtamista, joten lähdin maailman toiselle laidalle Australiaan hakemaan lisää oppia. Lidlin trainee-ohjelma oli myös eräänlainen sinnikkyyskoulu, jossa hakupapereiden lisäksi ratkaisi asenne.

Kiinnostuitko kauppatieteiden opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020