Opiskelijoiden asialla

Nimi: Eero Manninen
Opinnot: filosofian maisteri, suomen kieli
Nyt: pääsihteeri, Suomen ylioppilaskuntien liitto

Työni Ylioppilaskuntien liitossa on monipuolista ja kahta samanlaista päivää ei todellakaan ole. Johdan yhdeksänhenkistä toimistoamme, toimin opiskelijoista koostuvan hallituksemme sihteerinä, tukena ja sparraajana, vastaan liittomme taloudesta sekä osallistun laajasti edunvalvonta- ja lobbaustyöhön organisaatiomme strategista johtamista unohtamatta. Kiteyttäisin tämän niin, että teen poliittista vaikuttamistyötä valtakunnan huipulla.

Ainejärjestöstä pääkallonpaikalle

Osallistuin opiskelun ohessa oman ainejärjestöni toimintaan ja sitä kautta päädyin Oulun yliopiston ylioppilaskunnan johtoon. Huomasin opiskelijoiden asioiden olevan minulle sydämen asioita ja vaikuttamistyön sopivan minulle. Toimin kevääseen 2016 asti ylioppilaskunnan pääsihteerinä, kunnes pääsin pääsihteeriksi valtakunnalliseen kattojärjestöömme SYL:oon. Pidän työni monipuolisuudesta ja haastavuudesta. Vastuu painaa välillä hartioita ja työpäivät venyvät, mutta kaikki päivät ovat täynnä erilaisia haasteita. Saan tehdä töitä itselleni tärkeiden asioiden parissa.

”Teen poliittista vaikuttamistyötä valtakunnan huipulla.”

Äidinkielen opintojen suuri hyöty

Saan äidinkielen opettajan koulutuksestani korvaamatonta hyötyä nykyisessä työssäni, sillä se on oikeastaan suurimmaksi osaksi ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa olemista. Lisäksi esiinnyn ja kirjoitan paljon. Tulevia opiskelijoita haluaisin muistuttaa siitä, että suomen kielen opiskelu on yliopistossa täysin erilaista kuin lukiossa. Alaan ja opiskeluun yliopistossa kannattaa tutustua huolella etukäteen ja valmistautua kunnolla valintakokeeseen. Opiskelemaan pääseminen vaatii työtä, mutta se on sen arvoista.

Arctic Attitude Helsingin Kampissa

Mielestäni Oulun yliopiston arktinen asenne on hyvää meininkiä ja halua tehdä parhaansa. Toivoisin ilmentäväni tuota kaikkea asennetta myös työssäni opiskelijoiden paremman huomisen puolesta. Konkreettisesti se näkyy siten että olen vaivihkaa liimaillut Oulun yliopiston Arctic Attitude -tarroja sinne tänne toimistollamme Helsingin Kampissa.

Kiinnostuitko suomen kielen ja kirjallisuudentutkimuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020