Oululaista osaamista arvostetaan maailmalla

Nimi: Merja Meriläinen
Opinnot: terveystieteiden tohtori
Nyt: ylihoitaja/tutkimusylihoitaja, Oulun yliopistollinen sairaala

Nykyinen työni julkisen sektorin ylihoitajana ja tutkimusylihoitajana on työtä hallinnossa asiantuntijatehtävissä. Yliopistosairaalassa saan olla tekemässä monenlaisia tehtäviä ja osallistua tutkimustyöhön. Täällä olen päässyt myös kehittämään sairaalamme hoitotyön asiantuntijarakennetta. Työskentelen puoliksi ylihoitajana ja puoliksi tutkimusylihoitajana. Töiden yhdistäminen on ollut oma toiveeni, näin saan tehdä molempia.

Eri näkökulmat samaan pöytään

Parasta työssäni on asioiden kehittäminen ja eteenpäin vieminen erilaisten ihmisten ja eri tahojen kanssa. On ollut ilo tehdä työtä innostuneiden ihmisten kanssa. Samalla olen voinut jatkaa omaa tutkimustani. Tutkimusintressini ovat tehohoitotyön tutkimisessa. Työhöni kuuluu vahvasti eri verkostojen kanssa toimiminen sekä valtakunnallisissa tutkimusasioissa että kansainvälisissäkin tutkijayhteisöissä. Olen ollut mukana myös Pohjois-Pohjanmaan SOTE-uudistuksessa projektipäällikkönä ja teen tiivistä yhteistyötä yliopiston kanssa. Palkitsevinta on eri näkökulmien tuominen samaan pöytään.

Pohjoisessa tarvitaan osaajia

Terveys ja hyvinvointi ovat ihmiselle tärkeää. Sivistysvaltion elinehto on toimiva terveydenhuolto näyttöön perustuvine menetelmineen. Se vaatii jatkuvaa kehittämistä ja asioiden suunnittelua. Pohjoinen ulottuvuus on tärkeä täällä pohjoisessa. Se, että teemme ensiluokkaista tutkimusta, hyödyttää suoraan oman alueemme ihmisiä. Alueemme asukkaat saavat parasta hoitoa. On tärkeää, että meillä on koulutusta, jotta saamme hyviä hoitajia ja lääkäreitä sekä muita asiantuntijoita. Pohjoisessa on esimerkiksi runsaasti haja-asutusalueita. On tärkeää, että meillä on osaajia, joilla on mielenkiintoa kehittää myös näiden alueiden ongelmia.

”Ajattelen edelleen, että potilaita varten minäkin joka aamu tulen töihin.”

Potilaita varten aamuisin töihin

Hoitotiede alana sopii sellaiselle, joka on ihmisistä kiinnostunut ja haluaa auttaa. Vaikka olen tehnyt monenlaista työtä ja toimin nykyään hallinnossa asiantuntijana, ajattelen edelleen, että potilaita varten minäkin joka aamu tulen töihin. Terveydenhuollon asiantuntijatehtävissä toimimista ajatellen on tärkeää olla kiinnostunut viemään asioita eteenpäin. Koulutettuja ihmisiä tarvitaan koko ajan lisää, eivätkä kaikki tulevaisuuden asiantuntijatarpeet ole tänä päivänä edes tiedossa.

Oys TestLab on ainutlaatuinen testiympäristö

Oululaista osaamista arvostetaan maailmalla. OYS on mukana monissa kansainvälisissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Sairaalamme yhteydessä oleva Oys TestLab on ainutlaatuinen ekosysteemi, jossa kehitetään uutta siten, että talon asiantuntijat pääsevät testaamaan ja kokeilemaan uusia laitteita ja innovaatioita. On tärkeää, että olemme hoitotyön tekijöinä itse mukana kehittämässä alaa. Insinöörit osaavat kehittää huipputeknologiaa, ja me tuomme tähän tuotekehitykseen tarvittavan toimialaosaamisen. TestLabissa pääsemme samalle kartalle.

Kiinnostuitko hoitotieteen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020