Veri veti yrittäjyyteen

Nimi: Jonna Muurinen
Opinnot: filosofian maisteri, pohjoismainen filologia, kansainvälisen yritysviestinnän suuntautumisvaihtoehto
Nyt: toimitusjohtaja/perustaja, Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Vannoin kolmikymppiseksi saakka, etten missään tapauksessa alkaisi yrittäjäksi, koska yrittäjyyden nurjat puolet näkyivät selkeästi koko lapsuuteni ajan. Tiesin varsin hyvin, että yrittäjän työnkuorma ja riski ovat valtavat, töitä on tehtävä käsittämättömän paljon ja jollet tee, ei rahaakaan tule. Lopulta luontainen veto itsenäiseen ja vapaaseen työhön veti liian hanakasti puoleensa ja tässä sitä ollaan.

Jatkuva itsensä kehittäminen

Työhöni kuuluu yritykseni kehittäminen, tulevaisuuden visiot ja suunnitelmat, rekrytointi, markkinointi ja viestintä, olen yrityksemme kasvot ulospäin. Olen myös yrityksemme pääkouluttaja; pidän noin 100 digimarkkinoinnin ja sosiaalisen median koulutusta vuosittain. Teen edelleen myös Facebook-, Instagram-, Twitter- ja LinkedIn-mainoskampanjoita asiakkaillemme, koska jos näitä ei tee jatkuvasti itsekin, tipahtaa nopeasti kärryiltä. Itseänsä pitää kehittää, eikä tyytymättömyyden tilaan ole hyvä jäädä vellomaan. Jos suomalaiset yritykset eivät onnistu digitaalisessa markkinoinnissa, joka hävittää globaalit rajat ja on avain kansainväliseen liiketoimintaan, koko Suomen talous kärsii.

”Tyytymättömyyden tilaan ei ole hyvä jäädä vellomaan.”

Kaikki työkokemus valmisti yrittäjyyteen

Tieni yrittäjäksi on kulkenut Ruotsin ja Kanadan kautta. Toimittajan töitä tein viitisen vuotta ja sen jälkeen erilaisia kansainvälisen markkinoinnin ja liiketoiminnankehittämisen töitä. Kansainvälinen kokemus on ollut tärkeää nykyisen työni kannalta ja toimittajan työssä oppi työskentelemään jatkuvan paineen alla nopeatempoisesti hermostumatta kiperissä paikoissa.

Kurkkaa oman alan ulkopuolelle

Kielten lisäksi olen opiskellut yhteiskuntatieteitä ja taloustieteitä. Vinkkinä siis, että kurkatkaa rohkeasti myös oman tiedekunnan ulkopuolelle ja miettikää voittavia yhdistelmiä. Kieliopintojen tärkeys korostuu nykyisin työelämässä. Tällä alalla myös kirjoitus- ja viestintätaitojen näkyviin tuominen on tärkeää. Opiskelijoiden kannattaisi perustaa blogi ja kirjoittaa ahkerasti. Kun on työnhaun aika, siinä on jo ensimmäinen työnäyte.

Kiinnostuitko ruotsin kielen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020