Mekanismit ovat loputtoman mielenkiintoisia

Nimi: Olli Peura
Opinnot: konetekniikan diplomi-insinööri, pääaine koneensuunnittelu
Nyt: Design Engineer, Elomatic Consulting and Engineering

Tein vielä diplomityötä toiseen firmaan, kun laitoin avoimen hakemuksen tähän paikkaan. Soitin perään ja sain kutsun haastatteluun. Sitten tulikin kiire saada opinnot pakettiin. Olemme avovaimoni kanssa molemmat kotoisin Oulusta. Valmistuimme samaan aikaan ja sovimme, että muutamme sinne, mistä töitä löytyy. Molemmat saimme töitä pääkaupunkiseudulta.

Insinööritoimistossa näkee asioita laajasti

Parasta työssäni ovat muuttuvat työtehtävät. Tähän mennessä olen saanut tehdä suunnittelua isoista rakennelmista kädessä käytettäviin tuotteisiin. Projektit ovat aika ratkaisukeskeisiä. Olen ajatellut niin, että uran alussa on hyvä katsoa asioita laajasti. Siksi insinööritoimisto on ehdottomasti minun paikkani. Komennustöissä näkee myös erilaisia työkulttuureja.

”Konetekniikka on arjessa tärkeää ja esimerkiksi käytettävyyden huomiointi on mielenkiintoinen osa sitä.”

Konetekniikkaa on kaikkialla

Alani on tärkeä siksi, että konetekniikkaa on kaikkialla. Ei ole sellaista teknistä vempainta, jota joku ei olisi suunnitellut. Mekanismit ovat loputtoman mielenkiintoisia. Konetekniikka on arjessa tärkeää ja esimerkiksi käytettävyyden huomiointi on mielenkiintoinen osa sitä.

Käsituntuma helpottaa ymmärtämistä

Jos konetekniikka kiinnostaa, lukion pitkästä matematiikasta ja fysiikasta on hyötyä. Matematiikka on koneensuunnittelun ja lujuuslaskennan puolella tärkeää. Vektorien, trigonometrian ja derivoinnin osaamisesta on hyötyä. Yleinen kiinnostus tekniikkaan ja jonkinlainen omakin käsituntuma siihen helpottaa myös varmasti kursseilla opetettavien asioiden ymmärtämistä. Ei siis ole välttämätöntä rassailla mopoja, mutta kyllä mekanismien käyttäytymisen ymmärryksestä hyötyä on.

Luonto lähellä sydäntä

Innostuin metsäkanalintujen metsästyksestä muutama vuosi sitten tuttavien kautta, ja metsästysporukassamme on itse asiassa useita opiskelukavereitani. Nyt, kun asun Helsingissä, metsästysreissut pohjoiseen ovat pitkiä, mutta sitäkin antoisampia. On mukavaa tavata vanhoja opiskelukavereita yhteisen harrastuksen parissa. Luonto on lähellä sydäntäni ja sitä löytyy onneksi myös pääkaupunkiseudulta. Käyn myös kalastamassa Kainuussa ja Simojoella lohia narraamassa.

Kiinnostuitko konetekniikan opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020