Kyläkoulusta kansainväliseen kouluun

Nimi: Riikka Pieniniemi
Opinnot: kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja
Nyt: luokanopettaja, Oulun kansainvälinen koulu

Valmistuin luokanopettajaksi vuonna 2002. Valmistumiseni jälkeen työskentelin ensin pienellä kyläkoululla Siilinjärvellä ja sen jälkeen Kuopiossa. Mieheni työn takia muutimme Poriin, missä työskentelin englanninkielisen luokan luokanopettajana ja kehitin kaupungin englanninkielisen opetuksen strategiaa. Ouluun palattuani hain nykyiseen työpaikkaani Oulun kansainväliseen kouluun. Opetan tällä hetkellä 1. luokkaa sekä musiikkia koko koulun 1–2-luokkalaisille. Lasten kanssa työskentely on antoisaa ja siinä kokee työnsä arvokkaaksi.

”Lasten kanssa työskentely on antoisaa ja siinä kokee työnsä arvokkaaksi.”

Parasta on oppiminen

Työni ei ole vain opettamista, vaan myös kasvattamista ja arjen jakamista oppilaiden kanssa. Pidän työni monipuolisuudesta, sillä saan toteuttaa opetustyötä haluamallani tavalla. Olenkin innokas kokeilemaan uusia työtapoja ja -menetelmiä. Parhaita onnistumisen tunteita saan nähdessäni oppimisen ja onnistumisen ilon. Uusi opetussuunnitelma korostaa opettajan roolia oppimisen tukijana ja ohjaajana. Työnkuva ja suuntaukset muuttuvat jatkuvasti ajan muuttuessa, mikä pitää työn vaihtelevana. Silti perustyö luokassa ei muutu, vaan aina opetellaan sosiaalisia ja akateemisia taitoja.

Ylpeästi oululainen

Opiskeluajasta Oulun yliopistossa minulla on erittäin lämpimiä muistoja. Teen työssäni yhteistyötä Oulun yliopiston luokanopettajaopiskelijoiden kanssa toimimalla heidän harjoitteluohjaajanaan. Koulumme on muutenkin aktiivisesti yhteistyössä yliopiston kanssa erilaisten projektien kautta. Olen ylpeä siitä, että lähdin rohkeasti Etelä-Suomesta opiskelemaan pohjoiseen.

Kiinnostuitko interkulttuurisen opettajankoulutuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020