Lasten etu ensisijalla

Nimi: Ulla Rissanen
Opinnot: kasvatustieteen maisteri, varhaiskasvatus
Nyt: varhaiskasvatusjohtaja, Oulun kaupunki

Johtaminen alkoi kiinnostaa minua työskenneltyäni päiväkodissa lastentarhanopettajana. Niinpä lähdin täydentämään osaamistani varhaiskasvatuksen maisteriopinnoilla. Nyt varhaiskasvatusjohtajana tehtäväni on vastata koko Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen strategisesta johtamisesta ja kehittämisestä.

Tiimityötä tulevaisuutta varten

Uralla etenemiseni on tapahtunut vuosien mittaan sulassa sovussa erilaisten opintojen kanssa. Aina on pitänyt oppia ja opiskella uutta tutkimustietoa ja uusia tapoja tehdä asioita. Parasta tässä on, että voi olla mukana kehittämässä ja toteuttamassa oululaista ja suomalaista varhaiskasvatusta lasten parhaaksi. Lapsissa on meidän kaikkien tulevaisuus, ja siksi alani on niin äärettömän tärkeä.

”Lapsissa on meidän kaikkien tulevaisuus, ja siksi alani on niin äärettömän tärkeä.”

Iloista ja positiivista työtä

Parasta työssäni on yhdessä tekeminen. Mahtavaa nähdä eri-ikäisiä, erilaisilla koulutuksilla ja osaamisilla olevien ihmisten yhdessä tekemässä. Varhaiskasvatus on iloista ja positiivista työtä. Suosittelen tätä alaa, koska lapset ja heidän kanssaan työskenteleminen on tärkeää ja merkityksellistä työtä. Kaikki kasvatuksen ja opetuksen parissa tehtävä työtä on lapselle ja nuorelle hyvin tärkeää. Lisäksi voimme auttaa perheitä hyvin monella eri tapaa.

Oulun mahtava meininki

Meillä on Oulussa hieno ja laadukas yliopisto pohjoisen alueen veturina ja alan koulutuksen kärkenä. Oulu on edelläkävijä sekä yliopistona että kaupunkina ja näiden yhteistyönä. Sitä se paljon puhuttu arktinen asennekin on – selviytymistä, ennakkoluulottomuutta ja yhdessä tekemistä. Entinen opiskelupaikkani Oulun yliopisto on nykyisin merkittävä yhteistyökumppani omassa työssäni. Säännöllinen yhteydenpito on siis säilynyt näin työn kautta ja voimme oppia molemmin puolin toinen toisiltamme.

Kiinnostuitko varhaiskasvatuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020