Parasta on ihmisten kohtaaminen

Nimi: Elsi Salovaara
Opinnot: filosofian maisteri, yleinen historia, sivuaineina Suomen ja Skandinavian historia, valtio-oppi, sosiologia ja tiedeviestintä
Nyt: toimitussihteeri, Rauhan Tervehdys

Minusta piti tulla historian aineenopettaja, mutta huomasin opetusharjoitteluvuonna, kuinka vaativaa opettaminen on. Aloin miettiä, että ehkä voisin suuntautua intohimooni kirjoittamiseen. Niinpä opiskelin vielä lisää siihen liittyen. Olin opintojeni loppuvaiheessa Oulun ylioppilaslehdessä päätoimittajana kahden vuoden määräaikaisella sopimuksella, kun huomasin, että Rauhan Tervehdys hakee toimitussihteeriä. Hain paikkaa ja sain sen.

Toimittaja on monipuolinen tekijä

Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Suunnittelen lehden sisältöjä, kirjoitan ja kuvaan juttuja ja hoidan myös asiakaspalvelutehtäviä. Tykkään siitä, että saan kohdata ihmisiä. Olen vieläkin ihan hirveän innoissani juttujen kirjoittamisesta. Luen itse paljon lehtiä ja tuntuu mukavalta tehdä työtä, josta tietää, että joku toinen iloitsee.

Viestintää on nykyään valtavasti

Alani on tärkeä, sillä viestintää on nykyään valtavasti. Kaikki tahot pyrkivät viestittämään omia uutisiaan. Kirkko on hyvin perinteinen instituutio. Haluan aina myös pikkuisen muuttaa asenteita ja ennakkokäsityksiä. Historiasta kiinnostuneena ihmisenä koen, että on mahtavaa, että meillä on 110-vuotias lehti.

”Sivuaineita kannattaa kokeilla rohkeasti yli tiedekuntarajojen.”

Opiskele kaikkea, mikä kiinnostaa

Opettajan paikkoja on vähän, eikä opettaminen sovi alana kaikille. Siksi kehottaisin mahdollisimman pian jo opintojen alkuvaiheessa miettimään omaa suuntautumista. Sivuaineita kannattaa kokeilla rohkeasti yli tiedekuntarajojen. Itsekin ajattelin, että opiskelen kaikkea, mikä minua kiinnostaa, ja niin tein. Jos suunnittelee suuntautuvansa viestintätehtäviin, oma aktiivisuus on tärkeää. Monen tämän alan opiskelijan luonteenlaatu vetää yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, ja siihen kyllä kannustan. Omiin kiinnostuksen kohteisiin kannattaa panostaa. Niistä taidoista voi olla arvaamatonta hyötyä tulevaisuudessa.

Kainuulainen välttää pönötystä

Olen Kainuun tyttöjä, ja toimin Oulun seudun kainuulaisten puheenjohtajana. Kainuulaiset ovat ihmisläheisiä ja välttävät turhaa pönötystä. Toimittajan työssä olen huomannut, että tästä kainuulaisesta luonteenlaadusta on ollut hyötyä. Saa olla rempseä ote, mutta ei tarvitse olla suuna päänä menossa. Tykkään itsekin usein jutella haastateltavalle omista asioistani. Siinä tulee mukava vuorovaikutus, ja molemmilla on kiva olla.

Kiinnostuitko historian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020