Copywriterilla on oltava rohkeutta ja näkemystä

Nimi: Laura Tauriainen
Opinnot: filosofian maisteri, tiedeviestinnän maisteriohjelma; medianomi, mediatuottaminen
Nyt: Copywriter, Luova toimisto Ranka

Päädyin nykyiseen työhöni työskenneltyäni muutaman vuoden freelancerina ja palaillessani työelämään hoitovapaan jälkeen. Tuskailin freelancerin työn epävarmuutta. Sain kuulla vapaasta copywriterin paikasta ennen kuin rekry oli virallisesti alkanut, ja sovin toimitusjohtajan kanssa tulevani kahville juttelemaan. Kävi niin, että minut haluttiin palkata.

Kun löytää hyvän lauseen

Parasta työssäni on kirjoittaminen, tekstin pyörittely. Tässä työssä saa haastaa itsensä ja omat taitonsa jatkuvasti. Parasta on se hetki, kun löytää sen kirkkaan ajatuksen ja hyvän lauseen. Hienoa on myös luovuus ja oman luovuuden haastaminen siten, että asiakkaat hyötyvät siitä. Työ on monipuolista ja on välillä haastavaa, kun pitää kääntää aivot uuteen asentoon uuden työtehtävän edessä. On silti mahtavaa, ettei tarvitse tehdä samanlaisia tehtäviä koko ajan.

Asiakkaiden auttamista

Mainosala on mielenkiintoinen ala. Olen tyytyväinen, että olen töissä sellaisessa firmassa, jossa etsitään asiakkaan toiminnasta merkityksellisyyttä ja sitä ydinjuttua, jolla meidän asiakkaamme voi oikeasti auttaa omia asiakkaitaan. Ei niin, että keksitäänpä joku pähee kamppis. Tarpeiden luominen tyhjästä ei ole vastuullista eikä eettistä. Toivottavasti me saamme olla se taho, joka voi auttaa sellaisia yrityksiä, joilla on oikeasti hyödyllisiä tuotteita tai palveluita.

”Copyn pitää ymmärtää kaupallista puolta ja olla valmis kirjoittamaan myös aiheista, joista ei tiedä mitään.”

Heittäydy, kokeile ja tutustu

Copywriteriksi on monenlaisia reittejä. Itse hain AMK-tutkinnon jälkeen maisteriopinnoista kaipaamaani itsevarmuutta ja uskottavuutta työmarkkinoilla. Samalla sain toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni yliopisto-opinnoista. Tärkeintä on tehdä monenlaista ja olla mukana monenlaisissa jutuissa, vaikka niistä ei aluksi niin tulisikaan rahaa. Heittäydy, kokeile ja tutustu. Copyn pitää ymmärtää kaupallista puolta ja olla valmis kirjoittamaan myös aiheista, joista ei tiedä mitään. Rohkeutta ja näkemystä on oltava.

Hyppy lumihankeen

En kirjaimellisesti hyppää avantoon tai lumihankeen, olen sen verran nössö ja mukavuudenhaluinen. Henkisesti olen kuitenkin se lumihankeen hyppääjä. Joskus sattuu pyllyyn, jos hanki on jäinen. Työuralla olen kokeillut vähän kaikkea ja karautellut välillä karille. Sisukkuutta minusta löytyy. Omasta mielestäni olen usein oikeassa. Ja joskus vasemmassa!

Kiinnostuitko tiedeviestinnän opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020