Kemian ammattilainen asetutkimuksen alalla

Nimi: Paula Vanninen
Opinnot: filosofian tohtori, kemia
Nyt: tutkimusjohtaja, VERIFIN

Työskentelen Helsingin yliopistossa kemiallisten aseiden kieltosopimuksen instituutin VERIFINin tutkimusjohtajana. Työnkuvaani kuuluu VERIFINin suorittaman tutkimuksen ja koulutuksen sekä instituutin laboratorion johtaminen. Tutkimusjohtajana olen työskennellyt vuodesta 2006.

Kemiallisten aseiden kielto tavoitteena

Nykyisessä työssäni saan tehdä juuri sitä, mitä Oulun ylipistossa opiskelin. Siihen kuuluu kaikkia opiskelemiani kemian alalajeja eli rakennetutkimuksen kemiaa, analyyttista kemiaa ja orgaanista kemiaa. Lisäksi sivuaineopintoni biokemiasta ovat tätä nykyä erittäin tarpeellisia. Koen työni tärkeäksi, koska se tukee kansainvälistä kemiallisten aseiden riisuntaa. Normi, ettei kemiallisia aseita käytettäisi koskaan, on tärkeä ja vaalimisen arvoinen asia.

”Koen työni tärkeäksi, koska se tukee kansainvälistä aseistariisuntaa.”

Pohjalainen suoruus vie pitkälle

Oulun yliopiston arktinen asenne on minulle sellaista pohjalaista suoruutta. Olen ylpeä, että sain oppini juuri Oulun yliopistossa. Osallistun aina mahdollisuuksien mukaan Oulun yliopiston tapahtumiin. Vanhoja opiskelukavereitakin tapaan joskus, mutta mukava olisi vaihtaa kuulumisia useamminkin. Opiskelijoille antaisin neuvon, että kannattaa opiskella sitä, mikä itseä todella kiinnostaa.

Kiinnostuitko kemian opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020