Musiikki on intohimo

Nimi: Maria Viitasaari
Opinnot: kasvatustieteiden maisteri, musiikkikasvatus, sivuaineena luokanopettajaopinnot
Nyt: musiikkiluokan opettaja, Teuvo Pakkalan koulu; lauluntekijä

Muutin Ouluun vuonna 1993. Olin kirjoittanut ylioppilaaksi Nastolan tekniikkapainotteisesta lukiosta, mutta tekniikka ei sittenkään tuntunut omalta alaltani. Oulussa alkoi silloin uutena musiikkikasvatuksen koulutus. Kun saavuin tänne, tunsin heti olevani omieni joukossa. Jo opiskeluaikana tuli luotua vahvat verkostot, joten jäin tänne. Tein pitkään sijaisuuksia ennen kuin sain nykyisen virkani.

Me osattiin tämäkin!

Parasta työssäni on se, että pääsen tekemään isoja juttuja musiikillisesti. Musiikki on minulle intohimo. On mahtavaa nähdä, kun oppilaat innostuvat ja venyvät: me osattiin tämäkin! Kun kuoro laulaa upeasti tai kun orkesteri soittaa hienosti yhteen, ne ovat niitä huippuhetkiä. Lauluntekijänä minua ilahduttaa tietysti se, kun joku innostuu tekemään omia lauluja.

”Lauluntekijänä minua ilahduttaa tietysti se, kun joku innostuu tekemään omia lauluja.”

Musiikkiluokka voi olla pelastusreitti

Musiikki on suora linkki tunteisiin ja sisäisen maailman kehittymiseen. Pehmeät arvot ovat nykyisessä maailmassa melko tavalla lapsipuolen asemassa. Tunneasiat ovat silti edelleen yhtä tärkeitä, ja siksi koen että työni on tärkeää. Ei ihminen itsessään ole mihinkään muuttunut. Onneksi Oulussa on vielä erikoisluokkia. Ne voivat olla jollekulle jopa pelastusreitti.

Kaksoistutkinto avaa lisämahdollisuuksia

Tein opinnoissani kaksoistutkinnon, ja suosittelen sitä lämpimästi jokaiselle, joka on opettajan työstä kiinnostunut. Se on hyvä lisä työmarkkinoilla, jotka ovat tällä hetkellä tiukat. Aineyhdistelmiä kannattaa miettiä luovasti ja ennakkoluulottomasti, omia intohimoja seuraten. Luokanopettajuuden ja aineenopettajuuden yhdistäminen on osoittautunut oikein hyväksi komboksi. Ymmärrän molempia maailmoja.

Oulu on luonteva maaperä innostua

Oulu on kuuluisa lastenlauluistaan, joten minunkin on ollut helppo solahtaa tänne. Teen lastenlauluja entisellä nimelläni Maria Portaankorva. Täällä oli tietynlainen valmis maaperä sen kaltaiselle luomiselle, ja verkostot ovat myös rakentuneet tänne. Olen innostuja: sytyn nopeasti ja teen myös ratkaisuja nopeasti. Oulu on ollut luonteva maaperä innostua.

Kiinnostuitko musiikkikasvatuksen opinnoista?

Lue lisää

Viimeksi päivitetty: 15.1.2020