Opiskelijan aloituspakkaus

Monesta paikasta saa tutkinnon, kun ahkerasti opiskelee. Oulusta saa lisäksi tuhdin annoksen pohjoisen asennetta – kaikilla opiskelijaelämän mausteilla ryyditettynä. 

Asuminen

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun olet saanut opiskelupaikan Oulun yliopistosta. Opiskelijoiden oma asunnonvuokraaja on PSOAS, joka pyrkii tarjoamaan asumispalvelut aina yleistä hintatasoa edullisemmin. Asunnon vuokraaminen yksityisiltä markkinoilta on myös hyvä vaihtoehto, sillä paikalliset vuokrahinnat ovat pysyneet kohtuullisina verrattuna muihin opiskelijakaupunkeihin.

Vapaa-aika

Oulu on vireä opiskelijakaupunki, jossa riittää tekemistä vuoden jokaiselle päivälle. Opiskelija- ja harrastejärjestöt järjestävät monenlaista opintoja tukevaa toimintaa ja vapaa-ajan rientoja. Niiden kautta voi löytää mukavaa tekemistä opiskelujen vastapainoksi, uusia harrastuksia sekä samanhenkisiä kavereita. Sporttipassilla puolestaan avautuu Oulun korkeakoululiikunnan tarjonta. Lisäksi Oulun startup-yhteisössä on aina jotain uutta vireillä. Business Kitchen on hyvä aloituspiste, josta lähteä tutustumaan inspiroivaan startup-maailmaan.

Terveydenhuolto

Ylioppilaskunnan jäsenyys takaa sinulle huokeat terveyspalvelut Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä. YTHS tarjoaa yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita perustutkintoa suorittaville opiskelijoille. Säätiö toimii aktiivisesti myös opiskelijoiden terveyden edistämiseksi tukien opiskelijoita fyysisesti ja psyykkisesti.

Viimeksi päivitetty: 22.11.2017