Mistä tiedän, että hakemukseni meni perille?

Kun jätät sähköisen hakemuksen, saat perillemenosta kuittauksen sähköpostiisi. Tuo kuittaus toimii hakemuksesi perillemenon varmistuksena, joten viesti kannattaa varmuuden vuoksi säilyttää tai tallentaa itselle PDF-versiona.

Katso lisätiedot

Jätä liitteet samalla, kun jätät hakemuksen

Jos olet velvollinen tallentamaan hakemuksesi yhteyteen liitteitä, siitä kerrotaan sinulle hakulomakkeessa. Kevään 2020 yhteishaun osalta liitteet täytyy toimittaa 8.4. mennessä, mutta ne voi ja kannattaa lähettää samalla, kun jättää hakemuksensa.

Katso lisätiedot

Kaikki hakevat osoitteessa opintopolku.fi

Kaikki suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin hakevat käyttävät opintopolku.fi-palvelua. Voit lisäksi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun, jossa voit seurata valintatilannetta ja saat palveluun ilmoituksen, kun sinut hyväksytään johonkin opiskelemaan.

Katso lisätiedot

Voit hakea kuuteen eri koulutukseen

Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea korkeintaan kuuteen eri tutkinto-ohjelmaan ja asettaa ne haluamaasi järjestykseen ensisijaisuuden mukaan. Voit muuttaa hakutoivejärjestystä hakuajan päättymiseen asti.

Katso lisätiedot

Milloin saan tietää valinnoista?

Keväällä 2020 kaikki todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 27. toukokuuta. Muut valinnat tehdään 8. heinäkuuta mennessä. Varasijalta voi kuitenkin tulla hyväksytyksi vielä myöhemmin heinäkuun aikana.

Katso lisätiedot

Mistä saan tietoa koulutustarjontaan liittyen?

Saat hyvän yleiskäsityksen Oulun yliopiston koulutustarjonnasta hakijan sivuihin tutustumalla. Tarkempia tietoja kunkin alan opiskelusta, opiskelijoiden kokemuksista ja alumnien eli entisten opiskelijoiden työelämäkokemuksista saat tutkinto-ohjelmien verkkosivuilta.

Katso lisätiedot

Suomalaisetkin voivat hakea kv-koulutuksiin

Oulun yliopisto tarjoaa kansainvälisiä tutkinto-ohjelmia, joihin myös suomalaiset voivat hakea opiskelijaksi. Opiskelukieli kansainvälisissä koulutuksissa on englanti. Huomioithan, että haku kansainvälisiin maisteriohjelmiin on jo tammikuussa.

Katso lisätiedot

Kuinka seuraan valinnan tilannetta?

Voit seurata valintojen tilannetta Oma Opintopolku -palvelun kautta. Samassa palvelussa voit ottaa sinulle tarjotun opiskelupaikan vastaan. Saat tiedon opiskelijavalinnan tuloksista myös sähköpostiisi.

Katso lisätiedot

Hakutoiveiden järjestys on sitova

Jos sinut hyväksytään todistusvalinnassa johonkin hakemaasi tutkinto-ohjelmaan, et voi osallistua asettamassasi järjestyksessä alempien hakukohteiden valintakokeisiin. Sen sijaan ylempien hakukohteiden valintakokeisiin voit edelleen osallistua.

Katso lisätietoja

Älä jätä hakua viime hetkeen

Korkeakoulujen kevään 2020 yhteishaku suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin sekä erillisiin maisterikoulutuksiin on 18.3.-1.4. Kansainvälisiin koulutuksiin (opetuskieli englanti) haetaan ensimmäisessä yhteishaussa 8.–22.1.

Katso lisätiedot

Mitä valintakokeeseen saa ottaa mukaan?

Tiesithän, että ylioppilaskirjoituksissa sallitut laskimet tai muut apuvälineet eivät ole välttämättä sallittuja yliopistojen valintakokeissa? Tarkat ohjeet valintakokeissa sallituista tavaroista ja muista valintakoekäytännöistä löydät “tervetuloa valintakokeisiin” -sivulta.

Katso lisätiedot

Voit hakea myös avoimen väylän kautta

Myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella voi tulla valituksi yliopistoon. Mahdollisuudesta päästä opiskelemaan alan opintojen perusteella kerrotaan tarkemmin Opintopolussa hakukohteen valintaperusteissa.

Katso lisätiedot

Yliopistoon voi hakea monella taustalla

Ylioppilastutkinto, ammatilliset tutkinnot ja useat muut toisen asteen tutkinnot antavat kelpoisuuden hakea kandidaatti- ja maisterikoulutukseen. Maisteriohjelmiin sen sijaan haetaan alemmalla korkeakoulututkinnolla, jonka voi saada yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta.

Katso lisätiedot