ICT-alat Oulun yliopistossa

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa. Sen vuoksi tulevaisuuden palveluiden ja järjestelmien kehittämisen lisäksi on tärkeä tutkia ihmisryhmien, yhteisöjen ja yhteiskuntien tapoja omaksua ja käyttää teknologiaa. Oulun yliopisto on tunnettu langattoman viestinnän pioneerina, ja tutkijoiden katse siintääkin jo 6G:n toteutuksessa. Tekoälyosaamisen keihäänkärkenä toimii puolestaan erittäin vahva konenäköosaaminen.

Ajan hermolla Oulussa

Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat maailmaa ja niillä on valtavaa kehityspotentiaalia. Oulun yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen uusinta tietoa siitä, kuinka uudet mullistavat teknologiat voivat parantaa elämänlaatua.

Teemaan liittyviä tutkinto-ohjelmia
Oulun yliopistossa on useita vaihtoehtoja ICT-alasta kiinnostuneelle. Löydä juuri sinulle sopiva tutkinto-ohjelma.
21.12.2016

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat ovat keskeisessä roolissa tekoälyn ja digitalisaation taustalla olevien teknologioiden kehittämisessä.
21.12.2016

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen asiantuntijana voi oppia ohjelmoimaan tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi myös rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita tai elokuvien animaatiohahmoja.
21.12.2016

Tietotekniikka

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan.
9.2.2018

Lääketieteen tekniikka

Lääketieteen tekniikka on nopeasti kehittyvä poikkitieteellinen ala, jonka tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia uutta teknologiaa hyödyntäen.
29.6.2020

Digitalisation, Computing and Electronics

The programme provides hands-on learning from the very beginning in areas such as artificial intelligence, next-generation communication technologies, internet of things, machine vision, and privacy.

Hanki monialaisia tulevaisuuden taitoja

Opi valjastamaan tekoälyn ja digitalisaation kehityspotentiaali ja auta kehittämään uusia teknologisia ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten elämänlaatua. Digitaalisia ratkaisuja hyödynnetään niin tekniikan aloilla kuin esimerkiksi lääke- ja kielitieteissäkin.