Tekoäly ja digitalisaatio

Tekoälyn ja digitalisaation vaikutukset näkyvät kaikkialla. Uuden teknologian pyrkimyksenä on tehdä ihmisten elämästä vaivattomampaa. Sen vuoksi tulevaisuuden palveluiden ja järjestelmien kehittämisen lisäksi on tärkeä tutkia ihmisryhmien, yhteisöjen ja yhteiskuntien tapoja omaksua ja käyttää teknologiaa. Oulun yliopisto on tunnettu langattoman viestinnän pioneerina, ja tutkijoiden katse siintääkin jo 6G:n toteutuksessa. Tekoälyosaamisen keihäänkärkenä toimii puolestaan erittäin vahva konenäköosaaminen.

 

Ajan hermolla Oulussa

Tekoäly ja digitalisaatio muuttavat maailmaa ja niillä on valtavaa kehityspotentiaalia. Oulun yliopisto tarjoaa opiskelijoilleen uusinta tietoa siitä, kuinka uudet mullistavat teknologiat voivat parantaa elämänlaatua.

Teemaan liittyviä tutkinto-ohjelmia
Oulun yliopistossa on lukuisia tekoälyyn ja digitalisaatioon kytkeytyviä tutkinto-ohjelmia. Tutki alta eri vaihtoehtoja!
21.12.2016

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat ovat keskeisessä roolissa tekoälyn ja digitalisaation taustalla olevien teknologioiden kehittämisessä.
19.12.2016

Informaatiotutkimus

Informaatiotutkimus on viestintätiede, jossa tutkitaan muun muassa, miten tapamme ja tottumuksemme muuttuvat, kun globalisaatio ja digitalisaatio muuttavat maailmaa.
21.12.2016

Konetekniikka

Konetekniikka on vahvasti ajassa elävä ala, koska digitalisaatiota on hyödynnetty jo pitkään laitteiden suunnittelussa. Konetekniikan opiskelijana opit suunnittelemaan ja kehittämään laitteiden toimintaa ja luotettavuutta.
21.12.2016

Tietojenkäsittelytiede

Tietojenkäsittelytieteen asiantuntijana voi oppia ohjelmoimaan tietokoneiden ja kännyköiden lisäksi myös rakennuksia, autoja, tehtaita, pölynimureita tai elokuvien animaatiohahmoja.
21.12.2016

Tietotekniikka

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan.
21.12.2016

Tuotantotalous

Monitieteisessä tutkinto-ohjelmassa yhdistyvät runsas tekninen osaaminen, taloustieteen menetelmien hallinta sekä ymmärrys ihmisten käyttäytymisestä.
29.6.2020

Digitalisation, Computing and Electronics

The programme provides hands-on learning from the very beginning in areas such as artificial intelligence, next-generation communication technologies, internet of things, machine vision, and privacy.

Hanki monialaisia tulevaisuuden taitoja

Opi valjastamaan tekoälyn ja digitalisaation kehityspotentiaali ja auta kehittämään uusia teknologisia ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten elämänlaatua. Digitaalisia ratkaisuja hyödynnetään niin tekniikan aloilla kuin esimerkiksi lääke- ja kielitieteissäkin.