University of Oulu, 2016

Valinnan tulokset

Kandidaatti- ja maisterikoulutusten sekä maisterikoulutusten tulokset julkaistaan aikaisintaan 10.5.2019. Kaikki opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019 mennessä.

Saat sähköpostiisi tiedon opiskelijavalintojen tuloksista. Viestissä ilmoitetaan, jos sinulla on paikka vastaanotettavissa. Voit seurata valintojen etenemistä myös kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun.

Ota opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku –palvelussa. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 8.7.2019 klo 15.00 mennessä.

Paikan vastaanottaneen hakijan on myös ilmoittauduttava yliopistoon. Ilmoittautumisen voi tehdä paikan vastaanoton yhteydessä Oma Opintopolku –palvelussa.

Sinulle tarjotaan vain yhtä opiskelupaikkaa yhteishaussa mukana olevista koulutuksista, vaikka voisit valintapisteidesi perusteella olla hyväksyttävissä useampaankin kohteeseen.

Tarjottava paikka perustuu hakulomakkeella antamaasi hakutoivejärjestykseen. Paikka tarjotaan korkeimmalle priorisoimastasi koulutuksesta, johon voit tulla hyväksytyksi valintapisteidesi perusteella. Alemmas priorisoidut hakutoiveet peruuntuvat automaattisesti.

Seuraa tarkasti Opintopolun ohjeita paikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta!

Yhden opiskelupaikan säännös

Yhden korkeakoulupaikan säännös (38§ L558/2009) koskee kaikkia muita yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen hakuja, paitsi siirtohakua. Säännös on lukukausikohtainen, joten hakija voi ottaa yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan vastaan sekä kevään että syksyn haussa.

Vuonna 2019 vastaanotetun korkeakoulupaikan vaikutus myöhemmissä valinnoissa

Korkeakoulut varaavat yhteishaun aloituspaikkoja ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville. Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevaksi ei katsota henkilöä, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon suomalaisessa korkeakoulussa. Ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakevana ei myöskään pidetä korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkavasta koulutuksesta vastaanottanutta henkilöä.

Jos otat kesän 2019 valinnoissa syksyllä 2019 alkavasta koulutuksesta paikan vastaan, sinua ei jatkossa enää katsota ensikertalaiseksi niissä hakukohteissa, joissa varataan aloituspaikkoja ensikertalaisille. Näihin hakukohteisiinkin voit jatkossa hakea alan vaihtajana tai korkeakoulututkinnon suorittaneena.

Oulun yliopiston aloituspaikkamäärät ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville ilmoitetaan hakukohteittain Opintopolussa.

Muutoksenhaku

Jos opiskelijavalinnassa ja valintaperusteiden soveltamisessa on mielestäsi tapahtunut virhe, voit vaatia siihen kirjallisesti oikaisua 14 vuorokauden kuluessa opiskelijavalinnan tuloksen julkistamisesta.

Lue lisää muutoksenhausta.

Viimeksi päivitetty: 6.9.2019