Keksinnöt ja liikeideat

Yliopistossa tehtävä tutkimus tuottaa monenlaisia tuloksia: uutta tietoa, biologisia materiaaleja, tietokoneohjelmia, tietokantoja, keksintöjä ja uusia liikeideoita. Ne luovat pohjan lukuisille julkaisuille ja yhteistyöprojekteille, mutta myös uuden liiketoiminnan synnyttämiselle.

Vuosittain yliopiston työntekijät tekevät n. 60 keksintöilmoitusta. Uusia tutkimuslähtöisiä yrityksiä syntyy 2-4. Katso tarkempia tilastotietoja keksinnöistä ja tutkimuslähtöisistä startup -yrityksistä.

Lue myös uutisia liittyen Oulun yliopistosta syntyneihin keksintöihin ja startup -yrityksiin! Tutustu toimintaamme uutiskirjeidemme kautta.

     

Tutkija: Oletko innovoinut jotain ihan uutta?

Jos arvelet, että tutkimustuloksissasi voisi olla keksintö, tee keksinnöstäsi keksintöilmoitus ennen kuin julkaiset tulokset. Näin voidaan arvioida, onko keksintösi sellainen, joka kannattaa patentoida ja kaupallistaa.

Lisäohjeistusta löydät Notiosta (etsi hakusanalla "keksinnöt"). Jos et pääse käsiksi Notion sisältöön, ota yhteyttä innovaatiopalveluihin.

Opiskelija: Yritysidea kirkastumassa?

Kun mietit uuden yrityksen perustamista, niin tärkeää on huomioida:

  • asiakastarve (kuka tarvitsee tuotettasi tai palvelua? )
  • markkinapotentiaali
  • uutuus (mahdollisuus suojata esim. patentilla)
  • kilpailuetu
  • tiimi, jolla ideaa viedään eteenpäin

Näitä asioita voit edistää esim. suorittamalla yrittäjyysopintoja, osallistumalla avanto accelerator- toimintaan tai kysymällä neuvoja innovaatiopalveluista.

 

30.6.2016

Demola